Încasări record pentru „Furios şi iute 7“, în primul weekend de difuzare. Ce filme urmează în box office

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Walker apare
în ultimul său rol în pelicula „Furios şi iute 7“ FOTO AP
Paul Walker apare în ultimul său rol în pelicula „Furios şi iute 7“ FOTO AP

Filmul „Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7“, al şaptelea lungmetraj din această franciză de acţiune şi ultima peliculă a regretatului actor Paul Walker, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări record de 143,6 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit Reuters. Mai mult, la nivel mondial, pelicula a adunat 384 de milioane de dolari.

„Furios şi iute 7“ a devenit filmul cu cele mai mari încasări dintre toate peliculele lansate în luna aprilie, depăşind precedentul record de 95 milioane de dolari stabilit în weekendul de debut de filmul „Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier“, şi reprezintă, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări din istoria francizei „Fast & Furious“. Totodată, pe lângă încasările din Statele Unite ale Americii, filmul a adunat la nivel internaţional suma de 384 de milioane de dolari. Astfel, „Furios şi iute 7“ s-a clasat pe locul al patrulea în topul filmelor cu cele mai bune încasări după primul weekend de proiecţii, după „Harry Potter and the Deathly Hallows“ (483,2 de milioane de dolari), „Harry Potter and the Half-Blood Prince“ (394,4 de milioane de dolari) şi „The Avengers“ (392,5 de milioane de dolari). În aceeaşi măsură, „Furios şi iute 7“ ocupă locul al nouălea în topul filmelor cu cele mai mari încasări obţinute în weekendul de debut.

La fel cum s-a întâmplat şi cu „Cavalerul negru/ The Dark Knight“, care a devenit un fel de ceremonie funerară pentru Heath Ledger, publicul nord-american a mers în număr mare la cinematograf să îl vadă pe actorul Paul Walker în ultimul său rol. Actorul american a murit în 2013 într-un accident de automobil la vârsta de 40 de ani, înainte de încheierea filmărilor de la „Furios şi iute 7“. Rolul său a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale şi al fraţilor starului, care au turnat câteva cadre în locul său, scrie Mediafax.

Potrivit cinemagia.ro, „Furios şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Fostul lider de săptămâna trecută, filmul de animaţie „Acasă/ Home“, regizat de Tim Johnson şi produs de studiourile DreamWorks Animation, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 27,4 milioane de dolari. Potrivit specialiştilor în domeniu, succesul de casă al acestei pelicule se explică şi prin faptul că, de această dată, producătorii americani au decis să se adreseze şi publicului hispanic şi celui feminin, care reprezintă un segment semnificativ din populaţia din Statele Unite, impunând pe marele ecran o eroină care nu mai este o prinţesă blondă cu ochi albaştri, nici un luptător musculos şi curajos, ci o fetiţă creolă, cu părul cârlionţat şi tenul măsliniu. Acest film de animaţie a beneficiat, de asemenea, de o distribuţie impresionantă, iar printre actorii care şi-au împrumutat vocile unor personaje din „Home“ se află câteva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons şi Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extratereştri, care, pentru a scăpa de o rasă inamică, decid să se ascundă pe Pământ.

Comedia „Mare şi tare/ Get Hard“ a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 12,9 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, regizat de Etan Cohen, reuneşte pe marele ecran doi actori de comedie foarte iubiţi de publicul nord-american: Will Ferrell, care interpretează rolul unui milionar trimis la închisoare pentru fraudă fiscală şi care apelează la unul dintre angajaţii lui de culoare, interpretat de Kevin Hart, pentru a-l ajuta cu toate trucurile de care va avea nevoie pentru a supravieţui pe durata încarcerării. Deşi a avut un bun demaraj în box office, mulţi dintre americani au criticat glumele rasiste din această peliculă produsă de studiourile Warner Bros.

Filmul „Cenuşăreasa/ Cinderella“, regizat de Kenneth Branagh, cu Cate Blanchett, Lily Collins şi Richard Madden în distribuţie, s-a menţinut pe locul al patrulea, cu încasări de 10,2 milioane de dolari de vineri până duminică. În această nouă ecranizare a basmului de Charles Perrault, produsă de studiourile Disney, tânăra actriţă britanică Lily James o interpretează pe Cenuşăreasa, care se îndrăgosteşte de fermecătorul prinţ Kit, interpretat de actorul Richard Madden, devenit celebru graţie rolului jucat în serialul de televiziune „Urzeala tronurilor“.

„Insurgent“, al doilea lungmetraj din franciza inspirată din trilogia „Divergent“, scrisă de romanciera Veronica Roth, a coborât două poziţii până pe locul al cincilea, cu încasări de 10 milioane de dolari. Demascaţi ca fiind Divergenţi - oameni care nu se încadrează într-una dintre cele cinci categorii („facţiuni“) ale societăţii - Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) sunt acum în postura de fugari, vânaţi de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al facţiunii Erudiţilor. În timp ce grupurile de trădători Neînfricaţi, sub comanda lui Jeanine, răscolesc ruinele oraşului Chicago în căutare de Divergenţi, Tris şi Four străbat oraşul în speranţa de a-şi găsi aliaţi printre membrii facţiunilor Prieteniei, Abnegaţiei, Candorii şi Neînfricaţilor, precum şi din rândurile rebelilor fără facţiune, potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror „Pe urmele tale/ It Follows“, regizat de David Robert Mitchell, a pierdut un loc şi a coborât pe poziţia a şasea, cu încasări de 2,4 milioane de dolari. Conform cinemagia.ro, „Pe urmele tale“ este o metaforă deloc subtilă, dar teribil de pertinentă şi vizează efectele generate de bolile cu transmitere sexuală. Filmul lui David Robert Mitchell i-a fascinat şi înspăimântat pe criticii şi spectatorii de la Festivalul de la Cannes, unde a rulat în premieră mondială în secţiunea Semaine de la Critique.

Filmul „Woman in Gold“ a debutat pe locul al şaptelea, cu încasări de 2 milioane de dolari. Maria Altmann, o refugiată evreică ajunsă la bătrâneţe, vrea să readucă în familie o imagine a mătuşii sale, expusă într-un important muzeu din Viena. Doar că imaginea nu e altceva decât „Mona Lisa Austriei“, o pictură de-a lui Gustav Klimt, devenită celebră. Tabloul a fost luat cu forţa de nazişti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligată să plece, lăsând în urmă tot ce a iubit. După zeci de ani, ea este determinată să facă dreptate, potrivit cinemagia.ro.

Comedia de spionaj „Kingsman: Serviciul secret/ Kingsman: The Secret Service“ a pierdut două poziţii şi a ajuns pe locul al optulea, cu încasări de 1,7 milioane de dolari. Filmul, regizat de Matthew Vaughn, îi are în distribuţie pe Colin Firth, Taron Egerton şi Samuel L. Jackson. O organizaţie secretă de spionaj recrutează un tânăr de pe stradă şi îl înscrie într-un program extrem de competitiv de antrenament, în timp ce o ameninţare globală iese la iveală din partea unui geniu al tehnologiei, cu gânduri deloc pacifiste.

Filmul „Do You Believe?“, o peliculă cu tematică creştină regizată de Jonathan M. Gunn, s-a menţinut pe locul al nouălea, cu încasări de 1,5 milioane de dolari.

Comedia melodramatică britanică „The Second Best Exotic Marigold Hotel“, regizată de John Madden, în care strălucesc Judi Dench, Maggie Smith, Richard Gere şi Bill Nighy, a pierdut o poziţie şi a ajuns pe locul al zecelea, cu încasări de 1 milion de dolari. Această peliculă prezintă sejurul unor britanici într-un hotel-azil din India, care nu seamănă deloc cu palatul descris în broşurile promoţionale.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite