FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Furios şi iute 7“, o revedere ciudată cu Paul Walker într-o colecţie de scene construite pentru a mulţumi fanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Walker, în rolul agentului Brian O’Conner, apare pentru ultima dată pe marele ecran FOTO cinemagia.ro
Paul Walker, în rolul agentului Brian O’Conner, apare pentru ultima dată pe marele ecran FOTO cinemagia.ro

Filmul „Fast and Furious 7/Furios şi iute 7“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Evocând pe tot parcursul timpului de rularea amintirea actorului Paul Walker, filmul închide un capitol al francizei şi lasă deschide porţile pentru noi poveşti.

„Fast and Furious 7/Furios şi iute 7“ este un film de acţiune, continuare a peliculei „Fast & Furious 6“, din 2013 şi a şaptea parte a seriei. Scenariul a fost scris de Chris Morgan, iar regia îi aparţine lui James Wan. Din distribuţie fac parte Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Dwayne Johnson (Luke Hobbs), Michelle Rodriguez (Letty Ortiz), Jordana Brewster (Mia Toretto), Tyrese Gibson, Ludacris, Lucas Black şi Jason Statham (Ian Shaw).

„Fast and Furious 7“ este primul film al seriei care are loc după evenimentele petrecute în „The Fast and the Furious: Tokyo Drift“ (2006), fiind, de asemenea, ultima peliculă în care apare actorul Paul Walker, care a murit pe 30 noiembrie 2013, la jumătatea sezonului de filmări. După moartea lui Walker, filmările au fost întârziate, iar scenariul lungmetrajului a fost rescris, producătorii apelând la fraţii acestuia, Caleb şi Cody Walker, de care s-au ajutat pentru a finaliza scenele rămase.

Lungmetrajul a primit recenzii în general pozitive, site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ oferind şanse de reuşită de 84%, pe baza a 62 de recenzii. „Cu o nouă rundă de emoţii intensă alături de dramatism neaşteptat, «Furious 7» menţine povestea francizei în mai multe direcţii“, se specifică pe site. În aceste condiţii, pelicula a stârnit entuziasmul fanilor, fapt evidenţiat în timpul premierei de la Festivalul de Film SXSW, atunci când aceştia s-au aliniat în faţa cinematografului cu patru ore înainte ca filmul să înceapă. „Fast and Furious 7“ s-a încheiat cu un omagiu emoţionant adus lui Paul Walker care i-a lăsat pe mulţi dintre cei prezenţi cu lacrimi în ochi, evidenţiază Ramin Setoodeh, de la „Variety“. Pe de altă parte, John DeFore, de la „The Hollywood Reporter“, a criticat filmul ca fiind „distractiv de stupid“, iar timpul de rulare a fost „umflat prea mult“. Acelaşi comentator a scris că filmul se poate compara cu un joc morbid, scenariul fiind unul mediocru.

Fast and Furious 7 foto cinemagia.ro

Ludacris FOTO cinemagia.ro

„Filmele din seria «Fast an Furious» au avut întotdeauna ceva fermecător, ceva macho şi miraculos. Dar niciodată nu au avut pregnanţă, nu au provocat niciodată un sentiment de emoţie şi, să fim sinceri, nici cea mai mică cantitate de excitare. Totul până la «Fast and Furious 7». Acest nou film ia un sens mai profund, moartea lui Paul Walker dăinuind de-a lungul întregului timp de rulare - «Furious 7» este respectuos, chiar solemn, acolo unde trebuie să fie, şi, mulţumită lui Dumnezeu, chiar şi distractiv“, îşi exprimă părerea Richard Lawson, de la „Vanity Fair“.

Fast and Furious 7 foto cinemagia.ro

Dwayne „The Rock“ Johnson FOTO cinemagia.ro

„Faţă de predecesorii săi, «Furious 7» extinde stereotipurile etice, aduce multiculturalism şi leagă feminismul cu tradiţionalismul intern. E prea mult scenariu şi un pic prea mult armament pentru gustul meu. Dar, chiar şi aşa, spectatorii vor experimenta sentimentul melancoliei atunci când Paul Walker va apărea pe ecran. Ultimele momente, atunci când Walker îşi ia la revedere de la colegii săi, sunt atât ciudate, cât şi pline de emoţie“, povestesteşte şi A.O. Scott, de la „The New York Times“.

Fast and Furious 7 foto cinemagia.ro

Michelle Rodrieguez şi vin Diesel FOTO cinemagia.ro

„Morbid aşa cum este, mare parte din atracţia inevitabilă a filmului se rezumă la încercarea de a descifra care este baza poveştii, originea, dar şi în încercarea de a afla care dintre cadrele cu Walker sunt reale şi care sunt generate de calculator. Cu o notă de plată în valoare de 50 de milioane de dolari te aştepţi ca lucrarea să fie fără cusur, dar există unele scene bizare în care personajul este filmat din unghiuri curioase. Nu multe filme ar putea scăpa cu un montaj din amintiri, iar investiţia în personaje aduce ceva unic. Longevitatea peliculei poate fi caracterizată astfel: aşa cum un săpun funcţionează ca un film de acţiune. Vin Diesel şi întreaga echipă ar trebui felicitaţi pentru că reuşesc să menţină ştacheta sus, chiar şi în cele mai rele situaţii“, este de părere şi Catherine Shoard, de la „The Guardian“.

Fast and Furious 7 foto cinemagia.ro

Paul Walker şi Vin Diesel FOTO cinemagia.ro

Jacob Hall, de la „New York Daily News“, arată că „noul film este cel mai mare şi mai prostesc al francizei, transformând oficial seria în «The Avengers» cu maşini musculoase. Dar ce e în neregulă cu a fi mare şi prost? Totul pare a fi un eveniment dedicat fanilor, plin de referinţe, glume din interior şi cu o loialitate care poate aduce noi iubitori de maşini. De fapt, este mai puţin un film şi mai mult o colecţie de scene care sunt construite pentru a mulţumi fanii. Prin moartea lui Walker, «Furious 7» încheie definitiv un capitol pentru franciză şi deschide uşa pentru noi aventuri. Dar nivelul nebuniei a atins cote ridicate“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite