FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Terminator: Genisys“, filmul în care Arnold Schwarzenegger spune: „Sunt bătrân, dar nu învechit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arnold Schwarzenegger reia rolul
personajului omonim FOTO cinemagia.ro
Arnold Schwarzenegger reia rolul personajului omonim FOTO cinemagia.ro

„Terminator: Genisys“, care rescrie întreaga poveste a războiului dintre oameni şi maşinării, introducând şi o serie nouă de persoanaje, are astăzi, 3 iulie, premiera în cinematografele din România. Filmul a fost criticat pentru firul evenimentelor mult prea complicat, dar şi pentru evocarea deceniilor trecute, fără a se baza pe propriile realizări.

„Terminator: Genisys“ este un film SF american regizat de Alan Taylor („Thor: The Dark World“) pe baza unui scenariu scris de Laeta Kalogridis şi Patrick Lussier. Acesta este cel de-a cincilea film al seriei „Terminator“ şi va servi ca punct de revizie retroactivă pentru întreaga serie. Arnold Schwarzenegger reia rolul personajului omonim, din distribuţie mai făcând parte Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke - „mama dragonilor“ din serialul HBO „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ - (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), Lee Byung-hun (T-1000) şi J. K. Simmons (O’Brien).

John Connor, liderul rezistenţei oamenilor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată şi se creează o fractură în linia temporală. Astfel, Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul.

Lungmetrajul a primit recenzii în general pozitive din partea criticilor de specialitate. Pe site-ul „Rotten Tomatoes“, filmul a primit şanse de reuşită de 70%, pe baza a 115 comentarii de specialitate. „Distractiv, «Terminator: Genisys» este un film plin de emoţii vizuale care lansează franciza considerată cândva una de forţă“, se specifică pe site.

O poveste mult prea complicată

Justin Chang, de la revista „Variety“, scrie în recenzia sa că „dorinţa nebunească a filmului de a devia de la subiect este mai puţin de criticat decât monotonia şi sentimentul de auto-parodie care durează până la final“. Todd McCarthy, de la „The Hollywood Reporter“, spune că „în jumătate din timpul de rulare sunt prezentaţi roboţi care sunt împuşcaţi, dar care îşi revin repede, iar în cealaltă jumătate de film se încearcă explicarea unei intrigi care rescrie întreaga serie“.

FOTO cinemagia.ro

terminator genisys foto cinemagia.ro

Michael O’Sullivan, de la „Washington Post“, a analizat favorabil acest film, scriind că „«Genisys» revine la ideea de bază care a adus succes francizei: nu se referă la maşinăria din interiorului omului, ci viceversa“. Richard Lawson, de la „Vanity Fair“, a oferit o recenzie pozitivă, susţinând că pelicula „este un caz surprinzător de convingător“, cel puţin pentru critic.

Jason Clarke - John Connor FOTO cinemagia.ro

terminator genisys foto cinemagia.ro

„Daily Mail“ a analizat la rândul său „Terminator: Genisys“, oferindu-i patru din cinci stele şi scriind că Schwarzenegger şi franciza „s-au întors cu o bubuitură“. Revista „Rolling Stone“ s-a numărat printre publicaţiile care au evaluat filmul pozitiv, acordându-i trei stele din patru. „La 67 de ani, Arnold Schwarzenegger încă poate să lovească. «Sunt bătrân, dar nu învechit», spune el abia deranjat de carnea îmbătrânită ataşată de ecosistemul său metalic. S-a întors. Ce mai aştepţi?“, scrie Peter Travers.

Emilia Clarke - Sarah Connor FOTO cinemagia.ro

image

Regândirea universului în care oamenii se luptă cu maşinăriile

„Cel mai recent film al francizei ignoră complet tot ceea ce James Cameron a făcut pentru serie, servind drept o scrisoare de dragoste pentru cele două filme ale regizorului, dar şi ca trambulină pentru o nouă distribuţie şi o mitologie retehnologizată. Este, de asemenea, al doilea film notabil din această vară care nu se bazează pe propriile realizări, ci pe evocarea deceniilor trecute“, arată şi Bryan Bishop, de la „The Verge“.

Lee Byung-hun - robotul T-1000 FOTO cinemagia.ro

terminator genisys foto cinemagia.ro

„«Terminator: Genisys» a reuşit performanţa să aibă o poveste foarte complicată şi să fie în acelaşi timp simplu ca o joacă de copii“, scrie şi „The Independent“.

„Ultimele secvenţe ale filmului sugerează că va exista o continuare. Dar dacă Arnold vrea nu doar să se întoarcă, ci şi să fie primit înapoi, atunci el trebuie să nu se autodistrugă“, scrie Todd McCarthy în finalul recenziei sale pentru „The Hollywood Reporter“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite