Dustin Hoffman critică industria cinematografică: „Este la cel mai jos nivel din ultimii 50 de ani. La Hollywood nu contează cât de bun eşti, ci câţi bani faci“

0
0
Dustin Hoffman a câştigat două statuete Oscar, cinci Globuri de Aur şi trei premii BAFTA FOTO Getty Images
Dustin Hoffman a câştigat două statuete Oscar, cinci Globuri de Aur şi trei premii BAFTA FOTO Getty Images

Actorul american Dustin Hoffman (77 de ani), recompensat cu două statuete Oscar, critică în termeni duri industria cinematografică, fiind de părere că starea cinema-ului este cea mai proastă din ultimii 50 de ani, potrivit unui interviu acordat publicaţiei „The Independent“.

Hoffman, unul dintre cei mai buni actori ai Americii şi un regizor extrem de priceput, a criticat presiunea pusă asupra regizorilor, care sunt forţaţi să realizeze un film într-o perioadă cât mai scurtă, cereri care nu existau în momentul în care el a păşit în această lume. 

„E dificil de crezut că poţi face o treabă bună în zilele noastre cu sumele extrem de mici alocate. Am făcut «The Graduate» şi acel film încă se susţine. A avut un scenariu minunat, la care s-a lucrat vreme de trei ani, un regizor excepţional, o echipă şi o distribuţie excepţionale, dar a fost un film mic, patru pereţi şi actori, şi cu toate acestea am filmat 100 de zile“, a explicat Hoffman pentru „The Independent“.

Cineastul a mai precizat că, la polul opus, televiziunea traversează cea mai bună perioadă: „Cred că în acest moment, televiziunea este la cel mai înalt nivel, iar filmul la cel mai jos punct din istorie, în cei 50 de ani de când fac parte din această industrie, e cel mai rău.“

Făcându-şi debutul regizoral în 2012, odată cu drama britanică „Quartet“, cu Maggie Smith şi Billy Connelly în rolurile principale, Hoffman a declarat că nu a descoperit un alt proiect care să-l determine să se implice. „Analizez orice propunere care mi se face, nu obţin prea multe din punct de vedere regizoral. Nu cred că mai este vorba dacă eşti bun sau nu ca actor, ci dacă filmele tale fac sau nu bani“, spune Hoffman. 

„Iubesc actoria mai mult decât orice, dar nu pot juca atât de mult încât să-mi asigur un trai. Dacă Dumnezeu m-ar bate pe umăr în acest moment şi mi-ar spune «gata cu actoria, gata cu regia, dar poţi fi un cântăreţ de jazz decent» - niciodată nu m-am priceput la muzică. Nu am ureche muzicală. Dar tot aş face-o. Mi-ar plăcea s-o fac.“

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul „Absolventul/ The Graduate“, care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din „Cowboy-ul de la miezul nopţii/ Midnight Cowboy“ (1969), al travestitului din „Tootsie“ (1982), al tatălui nevrotic din „Kramer contra Kramer“ (1980) şi al bărbatului autist din memorabilul „Rain Man“ (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar (pentru rolurile din „Rain Man“ şi „Kramer contra Kramer“), cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite