Contabilii responsabili de gafa de la Oscar au primit ameninţări cu moartea: cei doi beneficiază de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi contabili, Brian Cullinan şi Martha Ruiz, vinovaţi pentru eroarea apărută la gala Oscar, în momentul înmânării plicurilor aferente categoriei Cel mai bun film, când musicalul „La La Land“ a fost anunţat câştigătorul trofeului, deşi adevăratul învingător era drama „Moonlight“, beneficiază acum de protecţie după ce ar fi primit ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare, informează BBC, citat de News.ro.

Ameninţări pe reţelele sociale pentru cei doi contabili 

Potrivit PricewaterhouseCoopers (PwC) măsuri de securitate au fost luate la locuinţele celor doi, iar site-ul TMZ.com a precizat că perechea trăieşte cu teamă acum după ce ar fi primit ameninţări pe reţelele de socializare, iar fotografii cu casele lor au fost publicate în mediul online.

Contabilii nu vor mai avea niciodată permisiunea de a se ocupa vreodată de procesul de votare de la Oscaruri şi nici să mai înmâneze plicuri la galele Oscar, a declarat purtătorul de cuvânt al Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts & Sciences - AMPAS), însă nu-şi vor pierde slujbele în cadrul firmei PwC.

PwC, care organizează procedura de votare pentru premiile Oscar de 83 de ani, şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru uriaşa eroare din finalul galei de duminică seară, care i-a uluit pe spectatorii prezenţi la Dolby Theatre din Los Angeles şi pe milioanele de telespectatori din lumea întreagă.

Unul dintre contabili, aspru criticat 

Contabilul Brian Cullinan, despre care presa americană afirmă că era ocupat cu publicarea de mesaje pe Twitter, în culise, cu câteva secunde înainte de producerea acestei gafe uriaşe, a înmânat prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway un alt plic decât cel care ar fi trebuit, cu ocazia anunţării celui mai important trofeu al anului din industria cinematografică americană, a precizat compania PwC într-un comunicat de presă.

„Cullinan a înmânat în mod eronat plicul de rezervă pentru categoria Cea mai bună actriţă în rol principal în locul plicului aferent categoriei Cel mai bun film lui Beatty şi Dunaway“, au transmis reprezentanţii PwC.

Warren Beatty, uluit să vadă numele scris pe biletul pe care l-a scos din plic, a ezitat mai multe momente înainte de a îl înmâna lui Faye Dunaway, care a anunţat că „La La Land“ era Cel mai bun film.

Eroarea a fost corectată abia după ce actorii şi producătorii musicalului „La La Land“ erau deja pe scenă şi îşi începuseră deja discursurile de mulţumire. Jordan Horowitz, unul dintre producătorii filmului „La La Land“, este acela care a remediat situaţia.

„Oameni buni, îmi pare rău! Nu am câştigat! S-a produs o eroare. «Moonlight», voi aţi câştigat premiul pentru Cel mai bun film. Nu este o glumă!“ Primele explicaţii ale confuziei, primele scuze şi reacţii din partea celor implicaţi. 

CÂŞTIGĂTORII OSCAR 2017: LISTA COMPLETĂ

În ultimele zile, Brian Cullinan a fost aspru criticat după ce The Wall Street Journal şi site-ul TMZ.com au dezvăluit că bărbatul era preocupat de publicarea mesajelor pe Twitter, iar înainte cu doar câteva momente de producerea gafei, reprezentantul PwC publicase pe reţeaua de microblogging o fotografie din culise cu actriţa Emma Stone (foto jos), care tocmai intrase în posesia statuetei pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. 

emma stone foto twitter

Imaginea a fost ştearsă ulterior, iar Brian Cullinan a refuzat să facă un comentariu pe această temă, potrivit agenţiei Associated Press. Totuşi, The Journal scrie că o sursă apropiată lui Cullinan a dezvăluit că acestui i s-a refuzat solicitarea de a publica pe reţelele sociale imagini din timpul galei Oscar 2017, lucru pe care nu l-a respectat însă, chiar dacă ulterior a şters mai multe dintre fotografiile publicate în timpul evenimentului.

Lungmetrajul „Moonlight“ a câştigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar, după o gafă uriaşă a organizatorilor. Actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că „La La Land“ a câştigat trofeul.

În total, filmul „Moonlight“ a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat şi Cel mai bun actor în rol secundar.

Musicalul „La La Land“ a triumfat în şase categorii - Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cea mai bună regie artistică, Cea mai bună imagine, Cea mai bună coloană sonoră şi Cel mai bun cântec original. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite