Ce pedeapsă au primit vinovaţii pentru gafa istorică de la gala Oscar 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Academiei Americane de Film, Cheryl Boone Issacs, a anunţat decizia pe care instituţia a luat-o în privinţa vinovaţilor pentru gafa istorică din finalul galei Oscar 2017, când a fost anunţat un alt învingător la principala categorie – Cel mai bun film.

Brian Cullinan şi Martha Rui, cei doi contabili din vina cărora s-a produs eroarea monumentală care a încheiat gala Oscar 2017, nu vor mai colabora niciodată cu Academia Americană de Film, după cum a declarat preşedintele instituţiei, Cheryl Boone Issacs, pentru Associated Press. Mai exact, cei doi nu vor mai avea niciodată permisiunea de a se ocupa de procesul de votare al premiilor Oscar şi nici să mai înmâneze vreodată plicuri la galele Oscar.

Reprezentanţii PricewaterhouseCoopers (PwC), compania care numără voturile ce stabilesc câştigătorii premiilor Oscar de peste 83 de ani, au confirmat informaţia, însă au preciza că Rui şi Cullinan vor rămâne parteneri ai firmei.

Într-un alt interviu acordat pentru New Yorker, Boone Issacs a dezvăluit că a fost îngrozită în momentul în care a realizat ce se întâmplă pe scenă: „Am văzut un membru al Pricewaterhouse venind pe scenă şi m-am gândit imediat: «Ce se întâmplă? Ceva nu e bine! Oh, Doamne, cum s-a întâmplat una ca asta?»“

Brian Cullinan şi Martha Rui au fost cei doi membri PwC însărcinaţi cu protejarea plicurilor ce conţineau numele câştigătorilor statuetelor Oscar 2017. Neatenţia lui Cullinan i-a făcut pe actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway să anunţe drept câştigător la categoria Cel mai bun film musicalul „La La Land“, deşi adevăratul învingător – care a fost desemnat după câteva minute – era drama „Moonlight“.

Eroarea a fost corectată abia după ce actorii şi producătorii musicalului erau deja pe scenă şi chiar îşi începuseră discursurile de mulţumire, momentul fiind unul extrem de stânjenitor pentru toţi cei implicaţi. Jordan Horowitz, unul dintre producătorii „La La Land“, este acela care a remediat situaţia: „Oameni buni, îmi pare rău! Nu am câştigat! S-a produs o eroare. «Moonlight», voi aţi câştigat premiul pentru Cel mai bun film. Nu este o glumă!“ Primele explicaţii ale confuziei, primele scuze şi reacţii din partea celor implicaţi. 

CÂŞTIGĂTORII OSCAR 2017: LISTA COMPLETĂ

Gafa de proporţii care a uluit publicul prezent în Dolby Theatre din Hollywood şi milioanele de telespectatori din lumea întreagă a fost cauzată de faptul că Brian Cullinan le-a înmânat prezentatorilor plicul de rezervă pentru categoria Cea mai bună actriţă în rol principal în locul plicului aferent categoriei Cel mai bun film, fapt recunoscut ulterior de reprezentanţii PwC.

În ultimele zile, Brian Cullinan a fost aspru criticat după ce The Wall Street Journal şi site-ul TMZ.com au dezvăluit că bărbatul era preocupat de publicarea mesajelor pe Twitter, iar înainte cu doar câteva momente de producerea gafei, reprezentantul PwC publicase pe reţeaua de microblogging o fotografie din culise cu actriţa Emma Stone (foto jos), care tocmai intrase în posesia statuetei pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

emma stone foto twitter

Imaginea a fost ştearsă ulterior, iar Brian Cullinan a refuzat să facă un comentariu pe această temă, potrivit agenţiei Associated Press. Totuşi, The Journal scrie că o sursă apropiată lui Cullinan a dezvăluit că acestui i s-a refuzat solicitarea de a publica pe reţelele sociale imagini din timpul galei Oscar 2017, lucru pe care nu l-a respectat însă, chiar dacă ulterior a şters mai multe dintre fotografiile publicate în timpul evenimentului.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite