CinemaCon: Tom Cruise a prezentat „Top Gun: Maverick”, dintr-un avion în zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom cruise / foto via news

Tom Cruise a dezvăluit joi, la CinemaCon, în avanpremieră mondială „Top Gun: Maverick”, a doua parte a filmului de succes lansat în 1986, dintr-un avion în zbor.

Continuarea „Top Gun” reia povestea lui Maverick, pilot de elită interpretat de Tom Cruise, la 30 de ani de la filmul original. Lansare sa a fost iniţial prevăzută în 2020, dar a fost de mai multe ori amânată din cauza pandemiei de coronavirus. 

Tom Cruise, 59 de ani, prezentat filmul printr-un mesaj video participanţilor la CinemaCon, marea adunare anuală a proprietarilor de săli de cinema, din Las Vegas. 

Cunoscut pentru capacitatea sa de a efectua chiar el multe cascade, li s-a adresat dintr-un avion în zbor deasupra Africii de Sud. 

"Salut tuturor. Mi-ar fi plăcut să fiu acolo cu voi. Îmi pare rău pentru zgomot", a strigat actorul în vuietul motorului şi al rafalelor de vânt. "Aşa cum vedeţi, suntem pe cale de a filma ultimul episod din Mission: Impossible", s-a amuzat el. "Tom dă lovitura tot timpul..., şi nu-l poţi opri", a glumit Jerry Bruckheimer, care a fost producător al primului film "Top Gun", prezent în sala din Las Vegas. 

Intriga şi detaliile filmului sunt ţinute sub secret până când "Top Gun: Maverick" va avea premiera oficială la Festivalul de Film de la Cannes luna viitoare, dar filmul a primit imediat aplauze pe reţelele de socializare de la jurnaliştii prezenţi la proiecţia organizată de Paramount Studios. Noua parte rămâne fidelă reţetei care a adus succesul primului "Top Gun", cu scene intense de acţiune filmate la bordul unor avioane de luptă reale ale Marinei SUA. 

Tony Scott, cel care a regizat primul film, a murit în 2012, dar succesorul său, Joseph Kosinski, „a găsit o modalitate de a-i stârni interesul lui Tom" după ce a văzut videoclipuri pe YouTube filmate de piloţii Marinei în aer folosind camere GoPro în timpul zborurilor lor de antrenament. "I-am arătat asta lui Tom şi el a spus: 'Este disponibil gratuit pe internet... Dacă nu poţi face mai bine, atunci nu merită să faci filmul'. Şi aşa a fost de acord!", zâmbeşte Joseph Kosinski. Cu ajutorul inginerilor de aviaţie navală, realizatorii de film au reuşit într-adevăr să plaseze nu mai puţin de şase camere în cabina avioanelor folosite la filmări.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite