Cele mai bune filme despre seducţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom Cruise şi Nicole Kidman în filmul „Eyes Wide Shut/ Cu ochii larg închişi“ zwallpix.com
Tom Cruise şi Nicole Kidman în filmul „Eyes Wide Shut/ Cu ochii larg închişi“ zwallpix.com

Cele mai bune filme despre seducţie. Un scenariu de film cu priză la public va avea mereu şi o poveste de iubire, în care seducţia, tentaţia şi dorinţa trasează evoluţia personajelor. Industria Hollywood-ului a explorat din plin universul fanteziilor sexuale, lăsând moştenire o colecţie de producţii foarte îndrăzneţe.

„Basic Instinct/ Instinct primar“, „Original Sin/ Păcat originar“ şi „Eyes Wide Shut/ Cu ochii larg închişi“ se numără printre cele mai bune filme realizate vreodată, dar şi printre acele producţii cinematografice în care seducţia a avut un cuvânt puternic de spus. Totodată, actriţe precum Sharon Stone, Angelina Jolie şi Nicole Kidman au atribuit un nou sens conceptului de „femeie fatală“, care poate avea la picioarele sale orice bărbat.

„Adevărul“ vă prezintă astăzi cele mai bune filme despre seducţie:

Cele mai bune filme despre seducţie: „Lolita“ (1997)

Drama-romantică „Lolita“, regizată de Adrian Lyne şi bazată pe cartea omonimă a scriitorului rus Vladimir Nabokov, oferă o lecţie de viaţă tulburătoare, deşi nu este una tocmai morală. Filmul spune povestea Lolitei, o fată în vârstă de numai 12 ani, interpretată de actriţa Dominique Swain, care reprezintă şi factorul cheie în satisfacerea dorinţelor sexuale ale unui profesor britanic, care, ajuns în Statele Unite, închiriază o cameră în casa Charlottei Haze (Melanie Griffith), mama Lolitei. Prins în mrejele fetei şi tentant de formele acesteia încă din prima secundă în care a zărit-o, profesorul Humbert (Jeremy Irons) se abate de la nomele morale. Deşi se căsătoreşe cu Charlotte, pentru a fi mai aproape de ispita sa, Humbert cade pradă slăbiciunilor sale instinctuale, iar cum ademenirea este fatală şi peste puterile sale, el ajunge să-şi distrugă raţiunea, cariera şi, în cele din urmă, întreaga viaţă. 

Cele mai bune filme despre seducţie: „American Beauty“ (1999)

Considerat o „Lolita“ în variantă ultramodernă, „American Beauty“ a devenit, aproape peste noapte, un film-cult. Lungmetrajul narează povestea personajului Lester Burnham (Kevin Spacey), un bărbat trecut de prima tinereţe, care dezvoltă o pasiune periculoasă pentru una dintre cele mai bune prietene ale fiicei sale adolescente. Cândva un tată şi un soţ ca oricare altul, Lester ajunge să facă orice pentru a-i stârni frumoasei Angela (Mena Suvari) sentimente similare cu ale lui. Deşi încearcă să evite inevitabilul, mariajul lui Lester devine din ce în ce mai şubred, iar relaţia cu fiica sa se deteriorează şi ea, la rândul său. Din distribua filmului „American Beauty“ mai fac parte actorii Thora Birch, Anette Bening,  Allison Janney, Wes Bentley şi Peter Gallagher.

Cele mai bune filme despre seducţie: „Eyes Wide Shut/ Cu ochii larg închişi“ (1999)

Regizorul Stanley Kubrick, alături de actorii Nicole Kidman şi Tom Cruise au asigurat succesul, dar şi suspansul şi speculaţiile unuia dintre cele mai controversate filme realizate vreodată –„Cu ochii larg închişi“. Moartea regizorului, survenită chiar înainte ca filmul să debuteze în cinematografe, şi distribuţia actorilor Nicole Kidman şi Tom Cruise, care, la vremea respectivă, formau unul dintre cele mai pasionale cupluri de la Hollywood, au avut o contribuţie considerabilă în transformarea acestei producţii într-un film-cult.

Inspirat din nuvela „Traumnovelle“ a autorului autriac Arthur Schnitzler, filmul „Cu ochii larg închişi“ urmăreşte dificultăţile la care sunt puşi soţii Harford şi tentativele lor disperate de a-şi învinge frustrările. Prezenţi la o petrecre, William (Tom Cruise) şi Alice (Nicole Kidman) se simt atraşi de alte persoane, iar, deşi nici unul dintre ei nu cedează impulsurilor sexuale, cuplul realizează că viaţa lor intimă are nevoie de o schimbare. Începând astfel să-şi destănuie unul altuia fanteziile sexuale, Williams află cu stupoare că şi-a pierdut locul din imaginaţia soţei lui. Această descoperire îl va împinge pe Williams să experimenteze o serie de jocuri erotice „interzise“.

Cele mai bune filme despre seducţie: „Original Sin/ Păcat originar“ (2001)

Frumoasa Angelina Jolie şi seducătorul Antonio Banderas interpretează în acet film o femeie irezistibilă şi, respectiv, un bărbat pragmatic, chipeş şi bogat. Pornind  de la clasicul thriller al lui Cornell Woolrich, „Vals în intuneric/ Waltz Into Darkness“, regizorul Michael Cristofer pătrunde într-o lume în care pasiunea şi dragostea îi aruncă pe oameni într-o avalanşă de minciuni şi de crime. Luis (Antonio Banderas) doreşte să se însoare fără complicaţiile dragostei şi-şi caută o soţie americană prin corespondenţă, ajungând astfel să o întâlnească pe Julia (Angelina Jolie). Când femeia ajunge, însă, în Cuba, lucrurile se schimbă, iar Luis nu-şi mai doreşte altceva decât să o posede. La rândul său, Julia îl atrage pe un tărâm al erotismului împletit cu cele mai puternice emoţii, bărbatul sfârşind prin a se îndrăgosti iremediabil.

Cele mai bune filme despre seducţie: „Basic Instinct/ Instinct primar“ (1992)

Un thriller învăluit în mister, „Basic Instinct“ îl prezintă pe detectivul Nick Curran (Michael Douglas), de la poliţia din San Francisco, investigând moartea unei foste vedete rock şi descoperă că acesta a fost înjunghiat de 31 de ori de o femeie cu care întreţinuse relaţii sexuale. Deşi este un detectiv foarte bun, care reuşeşte să-şi ducă treaba la capăt de fiecare dată, Nick simte că de această dată se află pe un teren necunoscut, fapt ce îl scoate din minţi, mai ales că dovezile par a avea rolul de a ascunde adevărul. Mai mult, Nick este sedus de Catherine Tromell (Sharon Stone), o scriitoare care se bucură de opulenţă şi care traspune în realitate crimele descrise în romanele sale. Detectivul este astfel atras într-un labirint al jocurile psihologce, al dragostei, al excesului şi al crimei.
     

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite