Ce încasări a avut la nivel mondial „Parasite“, filmul care a câştigat Oscarul în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doin dintre protagoniştii filmului de Oscar „Parasite“ FOTO Neon
Doin dintre protagoniştii filmului de Oscar „Parasite“ FOTO Neon

Filmul sud-coreean „Parasite/Parazit“, marele câştigător al premiilor Oscar 2020, a dat lovitura şi la box office, având încasări remarcabile pentru un lungemtraj într-o limbă străină, alta decât engleza.

Comedia neagră „Parasite/Parazit“, regizată de cineastul sud-coreean Bong Joon-ho, a marcat o premieră istorică la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, devenind primul lungmetraj într-o limbă străină, alta decât engleza, care câştigă Oscarul pentru Cel mai bun film. În plus, „Parasite“ a primit alte trei trofee importante - Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original şi Cel mai bun film internaţional

„Parasite“, filmul de Oscar, a avut încasări remarcabile în Statele Unite şi în lume

Filmul a obţinut o victorie importantă şi în ceea ce priveşte încasările - 165 de milioane de dolari la nivel mondial, 72 de milioane de dolari în ţara de origine, Coreea de Sud, şi 35 de milioane de dolari în Statele Unite, unde a fost filmul străin cu cele mai mari încasări în anul 2019. E o victorie cu atât mai importantă cu cât „Parasite“ a avut un buget de producţie mic, de aproximativ 10 milioane de dolari, potrivit declaraţiilor făcute de regizor, notează Business Insider

Încasările pentru „Parasite“ vor creşte, însă, după ce a câştigat Oscarul, iar experţii spun că e de aşteptat să fie depăşit pragul de 45 de milioane de dolari în Statele Unite, unde deja au fost programate proiecţii speciale în peste 2000 de săli de cinema. Dacă estimările se dovedesc a fi corecte, „Parasite“ va deveni al patrulea cel mai de succes film într-o limbă străină, după „Crouching Tiger, Hidden Dragon“ (213,5 milioane de dolari), „Life is Beautiful“ (57,2 milioane de dolari) şi „Hero“ (53,7 milioane de dolari)

Însă, „Parasite“ nu este un hit doar în rândul membrilor Academiei Americane de Film şi al publicului, ci şi în ceea ce priveşte criticii de film, pe Rotter Tomatoes având un scor de 99%.

Povestea „Parasite“, filmul care a câştigat Oscarul în 2020

„Parasite“ este o satiră socială despre două familii din Seul care fac parte din clase sociale foarte diferite – una trăieşte în sărăcie, într-un subsol, iar cealaltă, foarte bogată, locuieşte într-o vilă de lux. 

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relaţie apropiată, dar toţi patru sunt şomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator bine plătit de o familie bogată. Ajuns acolo, o întâlneşte pe Yeon-kyo, frumoasa moştenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii şi două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situaţii incontrolabile, cei săraci infiltrându-se prin mijloace nu tocmai ortodoxe în sânul bogătaşilor. 

  

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite