Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, între noii membri invitaţi să se alăture Academiei Americane de Film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Întrucât industria cinematografică încă îşi revine după mai bine de doi ani de tulburări pandemice, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat marţi că invită 397 de noi membri, cel mai recent pas în efortul său continuu de a se diversifica, potrivit dpa.

Reprezentând 54 de ţări, lista invitaţilor include nume precum Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, precum şi mulţi interpreţi, cineaşti, producători executivi, profesionişti din industrie. 

Grupul include 71 de nominalizaţi la Premiile Academiei, cum ar fi starul din „The Lost Daughter”, Jessie Buckley, şi pe actorul Jesse Plemons, nominalizat pentru rolul din „The Power of the Dog”, precum şi 15 câştigători ai premiului Oscar din trecut, inclusiv pe câştigătorul statuetei pentru cel mai bun rol secundar în „CODA”, Troy Kotsur.

În timp ce Academia continuă să facă eforturi pentru o mai mare incluziune atât în ​​cadrul organizaţiei, cât şi în industrie în ansamblu, 44% dintre membrii din 2022 se identifică ca femei şi 37% provin din comunităţi etnice/rasiale subreprezentate. Jumătate sunt din afara Statelor Unite.

Anunţul vine în momentul în care Academia se află la o răscruce, cu o tranziţie iminentă a conducerii, în timp ce directorul Muzeului Academiei, Bill Kramer, se pregăteşte să preia luna viitoare postul de director executiv al organizaţiei de la actualul CEO Dawn Hudson, care a condus Academia timp de 11 ani. 

După ce şi-a atins obiectivul în 2020, stabilit în urma controversei #OscarsSoWhite, de a dubla numărul de femei şi al persoanelor de culoare în rândurile sale, organizaţia a încetinit ritmul în ultimii ani. Grupul de invitaţi din acest an are aproape aceeaşi dimensiune ca cel de anul trecut, care a numărat 395.

Într-o analiză de referinţă din 2012, LA Times a prezentat că votanţii pentru Oscar erau la acea vreme 94% albi şi 77% bărbaţi.

Şapte filiale au invitat mai multe femei decât bărbaţi în acest an, inclusiv directori de casting, designeri de costume, documentare, producători şi marketing şi relaţii publice. Trei filiale au atras majoritatea candidaţilor lor din comunităţi etnice/ rasiale subreprezentate, inclusiv documentarişti, regizori şi actori, de departe cea mai mare dintre ramurile Academiei.

În rândul regizorilor, printre invitaţi se numără Sian Heder, care a câştigat anul acesta premiul pentru scenariu adaptat pentru „CODA”, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film, precum şi Reinaldo Marcus Green, al cărui film „King Richard” a câştigat şi o nominalizare pentru cel mai bun film. La secţiunea muzică, au fost invitaţi Billie Eilish şi fratele ei Finneas O'Connell, care au câştigat statueta pentru cântec original cu melodia din filmul James Bond, „No Time to Die”.

Anunţul Academiei vine în timp ce problemele de incluziune continuă să planeze peste sezonul de premii extrem de important de la Hollywood. Anul trecut, o investigaţie a LA Times a evidenţiat faptul că Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, micul grup care acordă Globurile de Aur, nu include membri de culoare, declanşând o furtună care a determinat în cele din urmă NBC să anunţe că nu transmite gala din 2022.

De atunci, HFPA a adăugat noi membri, inclusiv şase care sunt de culoare. Încă nu este clar dacă Globurile vor fi transmise la televiziune în 2023.

Dacă toţi cei invitaţi vor accepta, numărul total al membrilor Academiei de Film va creşte la 10.665, inclusiv 9.665 de membri cu drept de vot.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite