Ana Ularu a strălucit la premiera de gală a filmului „Inferno“: actriţa s-a amuzat alături de Tom Hanks, Felicity Jones şi membrii echipei, pe covorul roşu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Ana Ularu a participat alături de Tom Hanks şi Felicity Jones la premiera de gală a filmului „Inferno“, eveniment desfăşurat sâmbătă seară în Florenţa.

Protagoniştii celui mai nou film din franciza „Codul lui Da Vinci“ au revenit în Florenţa, unde a fost turnat lungmetrajul, pentru a lua parte la premiera mondială. 

Actorul Tom Hanks, care a reluat rolul profesorului Robert Langdon, interpretat în precedentele două lungmetraje din serie, a venit la premieră la braţul soţiei sale, actriţa Rita Wilson. 

Pe covorul roşu au pozat şi ceilalţi protagonişti ai filmului, inclusiv Ana Ularu, Felicity Jones şi Irrfan Khan, regizorul Ron Howard, compozitorul Hans Zimmer şi romancierul Dan Brown. Aceştia s-au distrat şi au râs mult, iar Ana Ularu şi Felicity Jones au fost apreciate de presa străină pentru rochiile frumoase pe care le-au purtat.

Tom Hanks şi Ron Howard au transformat două romane ale lui Dan Brown – „Codul lui Da Vinci“ şi „Îngeri şi demoni“ – în filme de mare succes, acestea generând împreună încasări de peste 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

În acest lungmetraj, Robert Langdon, profesor la Universitatea Harvard, interpretat de actorul Tom Hanks, porneşte într-o veritabilă vânătoare de oameni, încercând să oprească un complot ce vizează controlarea populaţiei lumii, prin declanşarea unei epidemii mortale ce are la bază un virus artificial. Titlul filmului şi multe dintre simbolurile examinate de profesorul Langdon se inspiră în principal din viaţa şi opera lui Dante Aligheri, a cărui capodoperă, „Divina Comedie“, a fost scrisă în secolul al XIV-lea.

Filmul „Inferno“ va fi proiectat în avanpremieră naţională în cadrul celei de-a patra ediţie a Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 12-16 octombrie, la Braşov, iar din 14 octombrie va rula în cinematografele din România.

image

Ana Ularu a făcut o figură frumoasă FOTO Guliver/Getty Images

În acest lungmetraj, Ana Ularu deţine rolul secundar, al frumoasei Vayentha, iar pe partenerul său de platou, apreciatul actor american Tom Hanks (60 de ani), l-a catalogat drept „o legendă“. „Este un om foarte drăguţ şi un partener deosebit de lucru, cu un foarte mare respect pentru actorie şi interpretare“, declara Ana Ularu pentru Mediafax, la sfârşitul anului trecut.

Tot atunci, Ana a povestit că a obţinut acest rol după ce a dat o probă şi a declarat că regizorul Ron Howard este un om „meticulous, apropiat de actori şi cu o foarte mare atenţie la detalii.“

   

Ana Ularu este una dintre actriţele din România care se bucură de apreciere peste hotare, reuşind în ultimii ani să-şi îmbogăţească filmografia cu producţii străine de succes. Actriţa a apărut şi în drama „Serena“ (2014), în regia câştigătoarei de Oscar Susanne Bier, unde a jucat alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper. De asemenea, Ana a jucat rolul principal în SF-ul „Index Zero“ şi a apărut în serialul „Familia Borgia“, difuzat de HBO, care l-a avut cap de afiş pe actorul Jeremy Irons.

Ana Ularu a avut unul din rolurile principale în filmul „Italiencele“ (2004), de Napoleon Helmis, şi a mai jucat în scurtmetrajul „Turkey Girl“, de Cristian Mungiu, filmul colectiv „Obiecte pierdute/ Lost and Found“, în „Hârtia va fi albastră“, de Radu Muntean, dar şi în „Tinereţe fără tinereţe“, al lui Francis Ford Coppola. Totodată, ea a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din „Periferic“, de Bogdan George Apetri. De asemenea, Ana Ularu a jucat în „Sunt o babă comunistă“, de Stere Gulea, şi „O vară foarte instabilă“, de Anca Damian.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite