A fost lansat trailerul pentru „Un pas în urma serafimilor“, filmul românesc care tratează sistemul corupt şi abuziv dintr-un seminar teologic ortodox VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai aşteptate lungmetraje ale anului, „Un pas în urma serafimilor“, scris şi regizat de Daniel Sandu, va avea premiera în cinematografele din România în această toamnă, iar recent a fost lansat primul trailer. Filmul tratează povestea unui viitor preot care descoperă că sistemul din interiorul seminarului teologic ortodox este complet corupt şi abuziv.

Lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor“ spune povestea lui Gabriel, un adolescent care-şi doreşte să devină preot şi intră într-un seminar teologic ortodox. Iniţial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv.

Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

Filmul îi are în rolurile principale pe tânărul actor Ştefan Iancu şi pe Vlad Ivanov, iar premiera va avea loc în această toamnă, pe 22 septembrie, marcând debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu.

În roluri secundare îi vom vedea pe Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Lungmetrajul ar putea stârni un val de reacţii negative din partea Bisericii Ortodoxe Române

Producţia „Un pas în urma serafimilor“ ar putea stârni un val de reacţii negative din partea reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, cu atât mai mult cu cât în această toamnă, ar putea avea loc şi Referendumul care prevede menţionarea în Constituţie a faptului că familia este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi cum este acum, propusă de Coaliţia pentru Familie şi sprijinită de reprezentanţii BOR. 

Daniel Sandu, regizorul filmului, are studii în teologie

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, responsabil şi pentru seriale de televiziune: „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gaşca” (Kanal D), „La Bloc” (Pro TV). Daniel Sandu a studiat muzica şi a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe“ din Roman, iar apoi Regia la Universitatea Media din Bucureşti.

În 2011, Daniel a produs, scris şi regizat scurtmetrajul „Numărătoarea manuală“, iar producţia a fost selectată în competiţiile oficiale ale festivalurilor de film de la Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven, recompensat cu Premiul Juriului la Leiden, potrivit News.ro. Scurtmetrajul „Vocea a doua“, realizat în 2012, a fost premiat la Festivalul de Film Anonimul. „Cai putere“ (2013) a avut premiera în competiţia „Pardi di Domani“ de la Locarno 2014 şi a fost laureat la Cottbus (Cel mai bun scurtmetraj). 

image

Regizorul Daniel Sandu FOTO Raftul cu cărţi

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite