Cele mai mari temeri masculine

Cele mai mari temeri masculine

Cunoscută sub denumirea de phalacrofobia sau peladofobia, teama de chelie este des întâlnită la bărbaţi odată cu înaintarea în vârstă.

Teama nu ţine cont de vârstă, sex sau religie.Inclusiv bărbaţii au temeri destul de diverse chiar dacă ei sunt văzuţi ca fiind puternici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fobia este cunoscută ca fiind o stare patologică de nelinişte şi de frică obsedantă, iraţională, ce adesea poate fi dusă la extrem.

Despre fobie este foarte ciudat faptul că doar gândindu-te că este posibil să te confrunţi cu o anumită situaţie, se poate declanşa.

Iar cel mai bun exemplu în această privinţă o reprezintă teama de înălţime. Doar la gândul că trebuie să urci la o înălţime foarte mare sau să stai pe acoperişul unui bloc îţi poate crea anumite blocaje atât la nivel psihic cât şi fizic.

Însă când vine vorba despre fricile bărbaţilor lista poate continua cu uşurinţă, iată o parte dintre cele mai des întâlnite fobii:

Frica de chelie

Cunoscută de specialişti şi sub denumirea de phalacrofobia sau peladofobia, aceasta este una dintre cele mai mari temeri ale bărbaţilor o dată cu înaintarea în vârstă.

Simplul gând că pot rămâne fără podoaba capilară declanşează o serie de reacţii la nivelul subconţtientului, cei mai mulţi punând sub semnul întrebării anumite aspecte legate de masculinitatea lor. În felul acesta se pot  confrunta cu atacuri de panică, de autoizolare, bătăi neregulate ale inimii, transpiraţie excesivă şi inclusiv greaţă.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte fobii sunt frecvente la bărbaţi!

Ştii care sunt beneficiile apei cu ananas?

Cele mai frecvente afecţiuni ginecologice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările