Un tratament bazat pe imunoterapie previne mortalitatea provocată de COVID-19 şi măreşte eficacitatea vaccinurilor STUDIU

Un tratament bazat pe imunoterapie previne mortalitatea provocată de COVID-19 şi măreşte eficacitatea vaccinurilor STUDIU

FOTO Shutterstock

Un tratament bazat pe imunoterapie şi administrarea intranazală a unui ser preparat din bacterii inactivate, numit MV130, previne mortalitatea provocată de virusul SARS-CoV-2 şi creşte efectul vaccinurilor anti-COVID-19, relatează EFE citată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă de cercetători spanioli a demonstrat prin rezultatele testelor, făcute momentan pe animale, că se poate ameliora eficacitatea şi răspunsul imun al vaccinurilor, mai ales la acele categorii sensibile ale populaţiei.

Rezultatele studiului au fost publicate joi în revista Frontiers in Inmunology şi relevă o concluzie ştiinţifică: mortalitatea în rândul animalelor infectate a fost semnificativ mai mică după ce a fost administrat tratamentul MV130 înainte de contagiere.

La studiu au participat numeroase centre coordonate de cercetătorii Carlos del Fresno, de la Institutul de Cercetare Sanitară de la Spitalul Universitario La Paz, Juan García Arriaza şi Mariano Esteban, de la Centrul Naţional de Biotehnologie (CNB) şi Consiliul Superior de Investigaţi Ştiinţifice (CSIC), dar şi David Sancho, de la Centrul Naţional de Investigaţii Cardiovasculare (CNIC).

CNIC şi CSIC spun că vaccinurile au fost cea mai bună armă împotriva COVID-19, însă a evidenţiat totodată necesitatea de a dispune de instrumente eficiente şi rapide în faţa apariţiei de noi virusuri, ceea ce se poate realiza prin antrenarea unui răspuns imunitar.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările