Răzvan Cherecheş despre deschiderea şcolilor: „Părinţii au perfectă dreptate să fie îngrijoraţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cherecheş crede că deciziile luate de ministrul Câmpeanu sunt iresponsabile. FOTO: Arhiva personală
Răzvan Cherecheş crede că deciziile luate de ministrul Câmpeanu sunt iresponsabile. FOTO: Arhiva personală

Profesorul de sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheş, dă dreptate Federaţiei părinţilor, care a atras atenţia că „şcolile s-au deschis de aproape două săptămâni pe baza unui criteriu neasumat de nicio autoritate din domeniul sănătăţii”. Federaţia cere ca părinţii să poată decide dacă îşi trimit sau nu copiii la şcoală.

Federaţia părinţilor şi aparţinătorilor legali din România a încercat să afle cine a stabilit redeschiderea şcolilor în funcţie de rata de vaccinare a personalului didactic (minimum 60%), însă după mai multe adrese oficiale, nicio instituţie nu şi-a asumat această deicizie. ONG-ul susţine că părinţii sunt îngrijoraţi să „trimită copiii la şcoală jucând ruleta rusească cu sănătatea lor” şi cere ca „până în momentul în care statul va fi capabil să ofere un mediu şcolar sigur, opţiunea de a urma cursurile cu prezenţa fizică sau online să aparţină exclusiv familiei”. 

Profesorul de Sănătate Publică de la UBB, Răzvan Cherecheş este de acord cu solicitările părinţilor şi-l critică dur pe ministrul Sorin Câmpeanu: „Părinţii au perfectă dreptate să fie îngrijoraţi - deschiderea şcolilor a fost bazată exclusiv pe opinia ministrului Câmpeanu, care, din nefericire pentru noi toţi, este un diletant oportunist. Mi se pare profund iresponsabil să deschizi şcolile în pandemie fără să întrebi INSP (Intitutul Naţional de Sănătate Publică) sau Ministerul Sănătăţii pe de altă parte, văd tot mai des acest fenomen - tot felul de oameni care au aroganţa şi inconştienţa să creadă că ei ştiu mai bine decât specialiştii în sănătate publică

o mulţime de Câmpeni autosuficienţi şi ignoranţi ...”

Cine este Răzvan Cherecheş

Răzvan Cherecheş este profesor universitar în SUA, la University of Iowa, şi director al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. 

Vă mai recomandăm 

 

Veşti proaste de la un expert în sănătate publică. Răzvan Cherecheş: „Valul 4 COVID-19 va fi mai mare decât celelalte“ 

 

Răzvan Cherecheş: Decizia de a elimina din şcoli pragul de 6 la mie este una iresponsabilă. O abordare egoistă şi lipsită de empatie

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite