Tumoră gigantă de 40 kg, extirpată de medicii de la Spitalul Militar din Capitală de la o femeie de 40 de ani VIDEO

Tumoră gigantă de 40 kg, extirpată de medicii de la Spitalul Militar din Capitală de la o femeie de 40 de ani VIDEO

Pacienta a fost externată în stare bună, cu plagă de aspect normal, în curs de vindecare Foto: Arhivă

Femeia a mers la spital după ce a început să aibă dureri lombare şi abdominale difuze, greaţă şi dispnee. Echipa medicală a fost formată din şapte medici specialişti care au a efectuat intervenţia chirurgicală laborioasă. Operaţia a durat aproximativ două ore au transmis, marţi, reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În data de 5 mai 2021, în cadrul Secţiei  Chirurgie II a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central s-a practicat o intervenţie chirurgicală deosebită, atât din punct de vedere chirurgical, cât şi anestezic.

Pacienta, în vârstă de 40 de ani, fără antecedente personale patologice semnificative cunoscute, s-a prezentat pentru creşterea în volum a abdomenului, cu debut de aproximativ 5 ani, însoţită în ultimele săptămâni de dureri lombare şi abdominale difuze, greaţă şi dispnee. 
 
Aspectul imagistic CT al formaţiunii a fost de masa gigantă abdomino-pelvină, cu dimensiuni de 55/35 cm, omogenă, hipodensă, neiodofilă, cu efect de masă asupra organelor intraabdominale şi ascensionarea diafragmului”; potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Spitalului.
 
Potrivit sursei citate, pacienta a fost internată în Secţia Chirurgie II  în vederea tratamentului chirurgical de specialitate. 
 
„Având în vedere vârsta tânără a pacientei şi caracterele de benignitate ale formaţiunii – biologic, imagistic şi intraoperator, cât şi evoluţia lentă a bolii, s-a decis practicarea anexectomiei drepte cu tumorectomie, sub anestezie generală”, potrivit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central.
 
Intervenţia a durat aproximativ 2 ore
 
„Iar în timpul acesteia s-a solicitat consultul de chirurgie plastică (Lt. medic Ionuţ Guzgan, medic specialist), în vederea reconstrucţiei peretelui abdominal şi s-a decis realizarea abdominoplastiei într-o altă intervenţie, după recuperarea pacientei.
 
Postoperator, pacienta a fost atent monitorizată, iar evoluţia acesteia a fost favorabilă. Pacienta a fost externată în stare bună, cu plagă de aspect normal, în curs de vindecare”, mai precizează sursa citată.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările