Studiu: Virusul Covid-19 rămâne în aer şi după externarea pacienţilor

Studiu: Virusul Covid-19 rămâne în aer şi după externarea pacienţilor

Virusul poate persista chiar şi ore după plecarea pacienţilor

Concluzia celui mai recent studiu despre Covid-19 scoate la iveală că particulele virusului se răspândesc în aer şi pot rămâne în holuri şi saloanele în care au stat persoanele infectate şi după externarea lor.

Ore întregi poate persista virusul după ce pacienţii părăsesc spitalul, se arată în studiul oamenilor de ştiinţă de la Universtatea Nebraska, SUA, notează Mediafax.

În urma activităţii experimentale au fost prelevate probe din 11 saloane în care au fost internaţi bolnavi confirmaţi cu virusul Covid-19.

Astfel, cercetătorii americani au descoperit particule de virus în aer, atât în interiorul camerelor, cât şi pe holurile spitalului.

Iei virusul fără să intri în contact cu bolnavul?

Odată rămas în aer, virusul poate fi contractat de persoanele ajunse în spital, fără a intra în contact cu vreun pacient recent externat. “Acest raport consolidează suspiciunile noastre. De aceea am menţinut pacienţii cu Covid-19 în camerele echipate cu flux de aer negativ", spune coordonatorul studiului James Lawler.

Citeşte continuarea aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: