STUDIU Cazurile uşoare de COVID-19 pot provoca probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare

STUDIU Cazurile uşoare de COVID-19 pot provoca probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare

Pacienţii care au o formă uşoară de COVID-19 pot dezvolta probleme de memorie şi atenţie pe o perioadă de 6 - 9 luni după recuperare, arată un studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul a avut ca eşantion 136 de pacienţi care au fost anterior infectaţi cu virusul, însă nu au raportat simptome de lungă durată. Ei au fost rugaţi să rezolve o serie de exerciţii pentru a li se testa abilităţile cognitive şi memoria.

Cercetătorii au descoperit că participanţii au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale - cunoscută drept memorie episodică - până la şase luni după infectare. De asemenea, cercetătorii au constatat că şi capacitatea pacienţilor de a-şi menţine atrenţia a fost afectată până la 9 luni după recuperare.

„Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie", a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford, relatează Agerpres.

Cercetătorii care au realizat studiul au precizat că persoanele care s-au confruntat cu probleme în ceea ce priveşte memoria episodică şi menţinerea atenţiei au revenit în mare parte la normal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările