Sport dimineaţa sau seara, cum e mai bine?

Sport dimineaţa sau seara, cum e mai bine?

Sunt persoane care spun că nu e nimic mai energizant decât alergarea de la 6:00 dimineaţa, în timp ce altele nu fac exerciţii fizice decât înainte de culcare. Sport dimineaţa sau seara, cum e mai bine?

Ştiri pe aceeaşi temă

Sport dimineaţa sau seara? Ţine de ritmul circadian

Medicii spun că nu există dovezi ştiinţifice cum că, dacă faci sport dimineaţa sau seara se arde un număr diferit de calorii, dar că momentul zilei în care îţi faci exerciţiile fizice contează pentru felul în care te simţi. Ritmul circadian al corpului tău decide dacă eşti o pasăre de noapte sau dacă te trezeşti cu uşurinţă în zori - se pare că nu ai prea multe de spus în această privinţă. Acest ritm influenţează tensiunea arterială, nivelurile hormonale şi pulsul, toate având un rol în capacitatea corpului de a face mişcare. Sigur că momentul zilei pe care ţi-l alegi pentru sport e influenţat şi de programul de la serviciu, de nevoile familiei etc., dar încearcă să îţi asculţi şi corpul pentru a vedea când dă mai mult randament odată supus exerciţiilor fizice.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările