Pilula Pfizer pentru tratarea Covid-19 va fi aprobată până la finalul lunii, de către Autoritatea Europeană pentru Medicamente

Pilula Pfizer pentru tratarea Covid-19 va fi aprobată până la finalul lunii, de către Autoritatea Europeană pentru Medicamente

FOTO: Shutterstock

Decizia privind aprobarea pastile Pfizer pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 va fi luată la finalul acestei luni de către Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană. Aceasta va fi luată înainte de cea privind medicamentul similar, dar mai puţin eficient, al Merck, a declarat o sursă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a oferit îndrumări statelor membre, la finalul anului trecut, cu privire la modul de utilizare a ambelor pilule antivirale ca tratamente de urgenţă, în timp ce a efectuat actualizări continue pentru a ajuta statele membre să decidă cu privire la adoptarea rapidă a tratamentelor, înainte de aprobarea oficială de la nivelul UE.

Italia, Germania şi Belgia se numără printre puţinele ţări din UE care au cumpărat aceste medicamente, potrivit hotnews.ro. 

Analizarea de către EMA a pilulei Merck, dezvoltată împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, durează mai mult decât cea a Pfizer deoarece Merck a publicat în noiembrie date de studiu care arată că medicamentul său a fost semnificativ mai puţin eficient decât se credea anterior.

„Merck a depus cererea mai devreme decât Pfizer, dar a trimis datele finale privind eficacitatea mai târziu şi, prin urmare, a fost nevoie de mai mult timp pentru ca autorităţile europene de reglementare să examineze aceste ultime date", a declarat sursa.

Sursa Reuters a refuzat să fie identificată deoarece revizuirile EMA sunt confidenţiale.

Directorul executiv al EMA, Emer Cooke nu a precizat care medicament ar putea fi aprobat primul. 

În timp ce vaccinurile sunt esenţiale pentru combaterea pandemiei, autorităţile de reglementare iau în considerare şi pilulele antivirale, care pot fi luate acasă, drept o nouă armă împotriva variantei Omicron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările