Pfizer începe testarea unui medicament cu administrare pe cale orală care ar putea preveni îmbolnăvirea de COVID-19

Pfizer începe testarea unui medicament cu administrare pe cale orală care ar putea preveni îmbolnăvirea de COVID-19

În cadrul studiului se va testa medicamentul Pfizer, PF-07321332, pe maxim 2.660 de adulţi sănătoşi Foto ilustrativă: Arhivă

Compania Pfizer a anunţat, luni, că a început un studiu amplu de testare a medicamentului său antiviral oral pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 în rândul celor care au fost expuşi la virus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul de medicamente Pfizer şi rivalii săi, inclusiv Merck & Co Inc (MRK.N) din SUA şi compania farmaceutică elveţiană Roche Holding AG (ROG.S), şi-au unit forţele pentru a dezvolta o pastilă antivirală uşor de administrat pentru COVID-19, potrivit Reuters.

În cadrul studiului se va testa medicamentul Pfizer, PF-07321332, pe maxim 2.660 de adulţi sănătoşi, cu vârsta de 18 ani şi peste, care locuiesc în aceeaşi gospodărie cu o persoană cu o infecţie confirmată COVID-19 simptomatică.
 
În cadrul studiului, PF-07321332, conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie necesare înmulţirii coronavirusului, va fi administrat împreună cu o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi utilizat pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecţia cu HIV.
 
Până în prezent, medicamentul intravenos remdesivir al Gilead Sciences Inc (GILD.O) este singurul tratament antiviral aprobat pentru COVID-19 în Statele Unite.
 
Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics au lansat recent un studiu al medicamentului experimental molnupiravir pentru prevenirea infecţiei COVID-19.
 
Molnupiravirul este, de asemenea, studiat într-un la pacienţi ne-spitalizaţi pentru a vedea dacă reduce riscul de spitalizare sau deces.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările