Pakistanul anunţă concluziile unui studiu despre eficienţa unor remedii tradiţionale chineze împotriva COVID-19

Pakistanul anunţă concluziile unui studiu despre eficienţa unor remedii tradiţionale chineze împotriva COVID-19

FOTO Shutterstock

Autorităţile sanitare din Pakistan au anunţat încheierea cu succes a unui studiu clinic asupra eficienţei unor remedii tradiţionale chineze împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Este vorba de Jinhua Qinggan Granules (JHQG), un remediu pe bază de ierburi produs de Juxiechang (Beijing) pharmaceutical Co Ltd, care a fost deja folosit în tratarea bolnavilor de COVID-19 din China.
 
„De vreme ce a fost testat pe pacienţi cu diverse variante de virus, ne aşteptăm să fie la fel de eficient şi contra tulpinii Omicron”, spune profesorul  Iqbal Chaudhry, directorul Centrului Internaţional pentru Ştiinţe Chimice şi Biologice (ICCBS), unde s-au efectuat studiile.
 
La teste au luat parte 300 de pacienţi care au fost trataţi la domiciliu şi în urma lor s-a constatat că pastilele ar putea trata eficient forme de la uşoare la moderateI de COVID, a explicat Raza Shah, autorul principal, adăugând că rata de eficacitate a fost de aproximativ 82,67%.
 
Studiile au fost aprobate de Autoritatea de Reglementare a Medicamentului din Pakistan.
 
Pakistanul a raportat luni 4.340 de cazuri de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat într-o perioadă de 24 de ore în trei luni. Karachi, cel mai mare oraş al ţării, a înregistrat o rată de pozitivare a testelor de 39,39% în weekend, cea mai mare de până acum.
 
„În ultimele şapte zile, cazurile de COVID în Pakistan au crescut cu 170%, în timp ce decesele au crescut, de asemenea, cu 62%”, a declarat luni, într-un mesaj pe Twitter Centrul Naţional de Operaţiuni de Comandă (NCOC), care supraveghează răspunsul la pandemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările