Otrăvirea cu mercur: simptome

Otrăvirea cu mercur: simptome

Toxicitatea mercurului organic cauzează defecţiuni neurologice.

Mercurul este substanţa naturală non-radioactivă cea mai otrăvitoare de pe planeta noastră. Chiar şi un singur atom de mercur ajuns în organism poate fi extrem de dăunător. Cu toate acestea, stomatologii continuă să susţină că mercurul eliberat din plombele cu amalgam nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că nu există niciun nivel sigur de mercur. Asta înseamnă că nicio cantitate de mercur prezentă în organism nu este sigură, nici măcar un atom. Trebuie să ştii că inclusiv în lipsa manifestării unui simptom legat direct sau indirect de otrăvirea cronică cu mercur, asta nu înseamnă că problema nu există.

Mercurul nu prezintă toxicitate decât în formă solubilă, sub formă de cloruri, sau metilmercur. Prin ingestie, metilmercurul se absoarbe rapid la nivel gastrointestinal, fiind greu de eliminat din organism. Acest element trece cu uşurinţă prin bariera hematoencefalică şi prin placentă cauzând toxicitate fătului, în cazul femeilor gravide. 

Simptomele unei intoxicaţii cu mercur elementar

Toxicitatea mercurului elementar (mercur anorganic, care apare de obicei sub formă de vapori, cum ar fi otrăvirea cu clorură de mercur) poate provoca:

- Modificări ale dispoziţiei, nervozitate, iritabilitate şi alte modificări emoţionale,

- Insomnie,

Află pe clickpentrufemei.ro care sunt simptomele unei intoxicaţii cu mercur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările