Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat omologarea de urgenţă pentru vaccinul chinez anti-COVID Sinovac

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat omologarea de urgenţă pentru vaccinul chinez anti-COVID Sinovac

Sinovac este folosit în 22 de ţări şi teritorii Foto: Arhivă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a acordat omologarea de urgenţă pentru vaccinul chinez anti-COVID Sinovac, a anunţat agenţia Naţiunilor Unite într-un comuiciat, citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul de experţi în vaccinare al OMS a recomandat acest vaccin cu două doze la intervale de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârste de la 18 ani. 

Este al doilea vaccin chinezesc care obţine unda verde din partea OMS, ceea ce permite integrarea lui în dispozitivul internaţional Covax al distribuirii de seruri anti-COVID în special în ţările defavorizate. 

"Lumea are nevoie disperată de noi vaccinuri anti-COVID pentru a face faţă inegalităţilor din toată lumea", a declarat doctorul Mariangela Simao. 

OMS a omologat deja Sinopharm, fabricat la Beijing, pe 7 mai. Eficienţa Sinovac este de 51% pentru prevenirea cazurilor de COVID simptomatice, dar 100% pentru evitarea celor mai grave cazuri şi spitalizările, pe populaţia testată, precizează OMS. 

Eficienţa pentru persoanele de peste 60 de ani nu a putut fi evaluată. 

Sinovac este deja folosit în 22 de ţări şi teritorii, potrivit datelor colectate de AFP. 

În afară de China, este folosit în Tunisia, Chile, Brazilia, Indonezia, Mexic, Thailanda şi Turcia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările