OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile franceze în cazul AstraZeneca

OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile franceze în cazul AstraZeneca

Foto News.ro

Organizaţia Mondială a Şănătăţii (OMS) a precizat vineri că nu este recomandată modificarea vaccinului anti-COVID între două doze, din lipsa „datelor adecvate”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin anti-Covid, conform Mediafax.
 
„Nu există date adecvate pentru a spune dacă acest lucru se poate face, astfel încât experţii organizaţiei au concluzionat că schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul şedinţei periodice a ONU de la Geneva.
 
Pe data de 19 martie, Institul Superior de Sănătate din franţa a suspendat pe 19 martie administrarea vaccinul AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani.
 
Cu toate acestea, Franţa încă încurajează folosirea vaccinului AstraZenecaamintind că „raportul risc-beneficiu” al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.
 
România a decis joi continuarea vaccinării cu serul AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările