Oficial OMS, despre oraşul Wuhan: „Nu înseamnă neapărat că acela e locul în care boala a trecut de la animale la oameni”

Oficial OMS, despre oraşul Wuhan: „Nu înseamnă neapărat că acela e locul în care boala a trecut de la animale la oameni”

Oameni asteptand la coada la Wuhan pentru a fi testati de coronavirus FOTO EPA-EFE

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) susţine că Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al SARS-CoV-2, după cum sunsţine un oficial la OMS. , a declarat luni un oficial cu rang înalt din structura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 

Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, spune că „faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni", arată Digi 24.

Oficialul a declarat, de asemenea, că există „anumite goluri în peisajul epidemiologic" în studiile realizate asupra cauzei iniţiale de infectare. „Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv şi mult mai amplu" pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adăugat acelaşi director de la OMS.

OMS şi China vor alcătui împreună o echipă internaţională de experţi care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanţul de infecţii, începând de la primele cazuri de COVID-19 care au apărut în acest oraş la sfârşitul anului trecut, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.

Vineri, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.

Citeşte şi:

Rafila: Ne aşteptăm să avem o creştere mai rapidă a numărului de cazuri atât la Terapie Intensivă, cât şi o creştere mai rapidă a mortalităţii

Studiu Harvard: Pierderea mirosului - primul şi unul dintre cele mai frecvente simptome ale Covid-19, mult mai des întâlnit decât febra sau tusea

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: