”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde

”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde

O cititoare ne-a trimis la redacţie o întrebare legată de una dintre cele mai utilizate metode de contracepţie, steriletul, iar medicul ginecolog Ciprian Pop Began a explicat în detaliu cât de eficientă este această metodă şi dacă sunt riscuri după montarea dispozitivului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aş dori să îmi montez sterilet, însă am auzit că este posibil să apară unele probleme, cum ar fi menstruaţia abundentă. Vă rog să îmi spuneţi la ce riscuri mă expun alegând această metodă de contracepţie. Menţionez că am 36 de ani şi un copil“, Mioara S, Iaşi.

Medicul obstetrician-ginecolog Ciprian Pop Began răspunde:

Sunt mai multe elemente ce trebuie luate în calcul în momentul în care vă hotărâţi asupra acestei modalităţi contraceptive. Un prim element ar fi că nici această variantă (ca de altfel, nicio variantă contraceptivă în afara abstinenţei) nu asigură o protecţie totală în ceea ce priveşte o sarcină nedorită. Însă nu aceasta este cea mai mare îngrijorare pe care ar trebui să v-o inducă montarea steriletului. Acest dispozitiv intrauterin se recomandă a fi montat într-adevăr după ce femeia are deja un copil sau mai indicat, după naşetea celui de-al doilea copil.

Continuarea pe clicksanatate.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: