Implant dentar vs. punte dentară: ce trebuie să ştii

Implant dentar vs. punte dentară: ce trebuie să ştii

Un implant dentar este soluţia estetică şi funcţională pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinţi lipsă. Deşi există şi puntea dentară, medicii specialişti în implantologie dentară îl recomandă pentru că funcţionează întocmai ca un dinte normal, independent de ceilalţi dinţi.

Performantul implant dentar se integrează uşor în os, are o estetică impecabilă şi o durată de viaţă de la 20 de ani până la garanţie pe viaţă, în funcţie de tipul ales.

Potrivit unui studiu realizat de către DENT ESTET pe un eşantion reprezentativ la nivelul României urbane, 35% dintre românii care au pierdut unul sau mai mulţi dinţi aleg să renunţe la posibilitatea de a avea un zâmbet estetic şi funcţional. De ce? Din următoarele motive:

 • insuficienta informare atunci când vine vorba despre a alege cea mai bună variantă de înlocuire a unui dinte lipsă;
 • frica de durere;
 • lipsa timpului;
 • dintele lipsă nu este vizibil;
 • absenţa dintelui nu prezintă niciun disconfort;
 • preconcepţia că un tratament cu implant dentar presupune durere şi multe vizite la cabinetul medicului dentist;
 • costurile pe care le asociază cu procedura.
 

Deoarece este important ca pacienţii să fie corect informaţi asupra celor mai sigure opţiuni de tratament în cazul unuia sau a mai multor dinţi lipsă, medicii dentişti cu experienţă de peste 20 de ani în implantologie dentară de la DENT ESTET ne-au oferit mai multe informaţii pe care le-am integrat în acest articol şi care sperăm să vă fie de folos.

“În ultimii 2 ani, am observat că pacienţii aleg sau solicită implanturi dentare premium, care au în spate peste 30 de ani de tradiţie a companiei producătoare, zeci de studii clinice prin care au fost validate sau îmbunătăţite în beneficiul pacientului. Pentru noi, ca medici, cât şi pentru pacienţi, este important că aceste implanturi fac exact ceea ce promit. Implanturile dentare premium sunt versatile şi şi-au dovedit performanţa chiar şi în cele mai complexe cazuri”, ne spune dr. Alexandru Georgescu, medic primar, Implantologie dentară, Parodontologie în clinicile DENT ESTET.

Implantul dentar: ce este şi care sunt avantajele sale

Implantul dentar este, de fapt, un dinte artificial realizat din materiale care nu sunt respinse de organism şi care, printr-o procedură chirurgicală, este inserat în spaţiul liber rezultat în urma pierderii unui dinte. Acesta este recomandat nu doar în cazul dinţilor lipsă, ci şi pentru dinţii ce nu mai pot fi salvaţi prin alte tratamente dentare. El suplineşte cu succes rolul rădăcinii unui dinte natural, fiind 100% biocompatibil cu organismul, neprezentând riscuri pentru un pacient cu o stare de sănătate optimă. Are, de asemenea, o durată foarte mare de viaţă, de la 20 de ani până la garanţie pe viaţă şi este realizat din materiale de calitate, de ultimă generaţie.

Alte beneficii ale implantului dentar:

 • aspect îmbunătăţit şi natural al zâmbetului;
 • rezultate menţinute pe termen lung;
 • riscuri minime de infecţie sau respingere de către organism;
 • redare 100% a funcţionalităţii cavităţii orale;
 • nu presupune afectarea dinţilor vecini;
 • are efect de facelifting şi întinerire, armonizând trăsăturile feţei.
 

Pe piaţă există mai multe tipuri de implanturi dentare, de la cele cu încărcare rapidă (protezarea în 24 de ore), la sisteme de protezare cu dinţi ficşi în doar o zi etc. La DENT ESTET pacienţii au la dispoziţie implanturi premium, alese pe baza reputaţiei producătorului, a tradiţiei în piaţa de implantologie mondială şi a studiilor clinice realizate. În plus, pacienţii au posibilitatea de a alege o variantă realizată complet din ceramică.

În ceea ce priveşte procedura propriu-zisă, aceasta decurge astfel: medicul specialist va folosi un şurub (implantul) dintr-un material rezistent şi sigur pentru organism, pe care îl va insera în os, în locul dintelui lipsă/extras. După ce are loc osteointegrarea, pe acest şurub se va plasa bontul protetic şi apoi coroana dentară.

Implanturile dentare premium permit osteointegrarea rapidă şi posibilitatea protezării finale în maxim 48 de ore de la inserarea implantului în os (respectiv coroana dentară care dă noului dinte estetica şi funcţionalitatea dintelui natural), în funcţie de materialul biologic al pacientului.

Îngrijirea post-tratament se realizează exact ca în cazul dinţilor naturali: periaj de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, minim 2 minute/periaj, alături de periuţa interdentară şi duşul bucal (obligatoriu). 

În ceea ce priveşte preţul unui implant dentar, acesta diferă în funcţie de toţi factorii enumeraţi mai sus (tip, dimensiuni, complexitatea procedurii, numărul de implanturi dentare, tehnologiile digitale utilizate, producător), de tehnologiile şi dotările clinicii stomatologice şi, îndeosebi, de experienţa medicului specialist în implantologie dentară care realizează tratamentul. 

În clinicile DENT ESTET fiecare caz este evaluat de o echipă medicală formată din medicul coordonator, medicul implantolog, proteticianul, medicul anestezist, medicul endodont (dacă este cazul), asistentul de profilaxie şi beneficiază de suportul unei echipe foarte bine pregătite de asistenţi medicali şi de tehnologii digitale de ultimă generaţie.

Puntea dentară: ce este şi prin ce se deosebeşte de implantul dentar

Puntea dentară este o soluţie clasică, recomandată în trecut de către medicii dentişti pentru acoperirea spaţiului lăsat liber de un dinte, dacă acesta se afla între doi dinţi naturali sănătoşi. Această lucrare protetică, deşi mai avantajoasă ca preţ, se sprijină pe dinţii sănătoşi, exercitând presiune pe aceştia deoarece ei vor suporta forţele masticatorii şi pentru dintele lipsă.

Avantajele punţii dentare:

 • timpul de realizare poate fi mai scurt;
 • costul tratamentului stomatologic este mai mic;
 • asigură un aspect plăcut, deşi nu cel mai natural, al zâmbetului.
 

Comparativ cu soluţia menţionată anterior, punţile dentare au dezavantajul de a necesita şlefuirea dinţilor vecini breşei, ceea ce poate conduce la pierderea unei cantităţi de ţesut dentar sănătos. Selectarea tipului de punte dentară depinde de mai mulţi factori, printre care şi locul unde este localizat dintele care lipseşte, starea ţesuturilor parodontale, precum şi caracteristicile articulaţiei.

Implant dentar DENT ESTET – o soluţie ce redă peste 99% funcţionalitatea şi estetica naturală a dinţilor

Grupul de clinici dentare DENT ESTET, liderul stomatologiei dentare în România, îţi pune la dispoziţie tratamente cu implant dentar la aceleaşi standarde ca în clinicile de elită din Europa de Vest şi SUA.

Avantajele unui implant dentar DENT ESTET sunt numeroase. Dintre acestea amintim:

 • garanţie pe viaţă la implanturile dentare premium;
 • soluţii moderne de protezare multiplă fixă în doar o zi;
 • materiale de cea mai bună calitate;
 • timp redus de tratament graţie tehnologiei avansate;
 • tratamente non dureroase;
 • recuperare rapidă.
 

Echipa de medici supra specializaţi în implantologie dentară în Europa şi SUA, procedurile şi tehnologiile de ultimă generaţie, colaborarea unei comisii medicale pentru fiecare caz, transparenţa şi relaţia de încredere dintre medic şi pacient, pregătirea şi cazurile complexe tratate cu succes reprezintă factorii pentru care pacienţii aleg cu încredere clinicile DENT ESTET.

În cazul în care şi tu cauţi cea mai bună soluţie de tratament, indiferent de afecţiunea dentară pe care o ai, echipa medicală DENT ESTET şi echipa dedicată de Patient Care Coordinators îţi stau mereu la dispoziţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: