Colchicina, medicament folosit pentru tratarea gutei, dă speranţe medicilor în lupta împotriva COVID-19

Colchicina, medicament folosit pentru tratarea gutei, dă speranţe medicilor în lupta împotriva COVID-19

Foto Shutterstock

Colchicina este un medicament folosit în special în tratarea gutei, dar acum medicii îşi spun speranţă că efectele sale benefice se pot dovedi cruciale pentru lupta împotriva COVID-19.  Medicamentul urmează a fi testat în Marea Britanie, în cadrul unui studiu clinic în care vor fi folosiţi cel puţin 2.500 de pacienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul RECOVERY este cel mai mare studiu clinic din lume de tratamente pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, iar în cadrul său se vor alege cel puţin 2.500 de pacienţi pentru a primi colchicină, care este utilizată ca tratament antiinflamator pentru gută, scrie Mediafax.
 
Oamenii de ştiinţă spun că inflamaţia joacă un rol major în cazul COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, a arătat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave.
 
Anamaria Dobrotă, medic infecţionist, afirmă că este bine să observăm şi dacă alte medicamente cu aceste proprietăţi pot ajuta în lupta cu acest virus. Studiile trebuie să fie foarte bine puse la punct şi să se ţină cont de reacţiile adverse.
 
„În principal ar avea efect antiinflamator şi la fel poate să oprească unele căi din procesul acesta de inflamaţie care în COVID-19 este foarte puternic la unii pacienţi şi duce la simptome destul de grave”, a declarat Anamaria Dobrotă pentru Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările