Camera de gardă, prima platformă din România dedicată urgenţelor medicale în sistem teleconferinţă

Camera de gardă, prima platformă din România
dedicată urgenţelor medicale în
sistem teleconferinţă

În premieră, o aplicaţie dedicată preluării urgenţelor prin device-uri mobile se lansează în România, în perioada de pandemie, oferind posibilitatea cadrelor medicale de a câştiga în medie 300 lei / oră.

Peste 8 milioane de apeluri se înregistrează la sistemul de urgente 112, având ca tematică întrebări din domeniul medical. 85% dintre acestea sunt apeluri care pot fi rezolvate prin apel video cu un medic. Pentru a veni in întâmpinarea celor care au nevoie de consultanţă de urgenţă in domeniul medical, luna aceasta se lansează în România Camera de Gardă.

Platforma, disponibilă atât în variantă web, cât şi mobile app, pune in legătură pacienţi cu medici din peste 50 de specialităţi medicale, disponibili pentru a răspunde 24/24 ore, întrebărilor medicale din domeniul de specializare.

 

Cum funcţionează Cameră de garda?

Utilizatorul îşi creează cont pe www.cameradegarda.app sau in cadrul aplicaţiei mobile (disponibile pe iOS şi Android), selectează specialitatea medicală şi gradul de specializare al mediului (medic specialist, primar sau conferenţiar) şi intră în regim teleconferinţă (video-call) cu primul specialist disponibil conform criteriilor alese.

Pe parcursul discuţiei utilizatorul poate trimite fişiere clarificatoare (precum rezultate analize de sânge) şi la final primeşte recomandarea medicului şi după caz o reţetă cu planul de tratament.

 

Care sunt costurile din cadrul platformei?

 

Instalarea aplicaţiei şi crearea contului sunt gratuite atât pentru medici (care sunt remuneraţi pentru activitatea lor din cadrul platformei), cât şi pentru pacienţi.

Pacienţii plătesc doar in momentul iniţierii unei sesiuni video cu un medic, în funcţie de gradul de specializare al acestuia.

Astfel, pentru un apel cu un medic specialist costul este de 90 lei, pentru un medic primar 190 şi pentru un conferenţiar 290.

Venituri de 300 lei/oră pentru specialiştii medicali din cadrul platformei

 

Peste 200 de medici din toate specialităţile medicale şi pe toate gradele de specializare sunt deja parteneri in cadrul platformei. Medicii se pot înscrie gratuit in cadrul platformei şi pot câştiga venituri semnificative prin preluarea de urgente în regim teleconferinţă.

Parteneriatul funcţionează în sistem de shared revenue, 50% din tariful aferent apelului revenind medicului. În medie, un medic poate câştiga 300 lei/oră, prin preluarea de video-calls (durata medie a unui video-call fiind de 15 minute).

Plata medicilor se realizează în mod automatizat. În modul automatizat (folosit in premiera in acest domeniu în Romania), medicului îi este trimis comisionul aferent în contul personal la câteva momente după finalizarea fiecărui apel (platforma suportă toate costurile şi comisioanele de transfer).

Activitate individuală sau în echipă

 

Medicii îşi pot crea propria echipă, care sa răspundă şi să îi reprezinte pe aceştia în preluarea urgenţelor. Medicii titulari ai contului stabilesc răspunsul final şi după caz reţeta aferenta. Fiecare partener decide când să preia apeluri din cadrul platformei.

O prezentare detaliată a platformei şi opţiuni de înregistraare sunt disponibile pe www.CameradeGarda.app

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările