Ce plantă te poate ajuta să te laşi de fumat? Opinia medicului

Ce plantă te poate ajuta să te laşi de fumat? Opinia medicului

Dependenţa de ţigări este un viciu care are efecte nocive pe termen lung. Pedicuţa ajută organismul să elimine rapid toxinele şi le oferă un sprijin celor care suferă de alcoolism şi celor care vor să se lase de fumat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denumită în popor şi „barba ursului“ sau „muşchi de pământ“, pedicuţa face ca mirosul şi gustul de tutun să devină insuportabile. Părţile aeriene ale plantei conţin substanţe active, cum ar fi alcaloizii, acizii organici, flavonoidele şi sărurile minerale. Specialiştii susţin că pedicuţa îi ajută pe fumători să se lase de acest viciu şi să lupte împotriva lui. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă uscată la 1 cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, strecoară şi bea nu mai mult de 1 cană pe zi, în cure de 2-3 săptămâni, întrucât planta conţine şi unele substanţe toxice. După o pauză de 7-10 zile, cura se poate relua la nevoie.
 
Pedicuţa susţine funcţiile ficatului
Fumatul este un factor de risc pentru numeroase boli ale plămânilor, dar şi ale ficatului. De aceea, un remediu pe bază de pedicuţă va ajuta la detoxificare şi la refacerea celulelor hepatice. În acest caz, poţi folosi o tinctură care se prepară în felul următor: se macerează 2-3 linguri cu plantă într-un borcan cu alcool alimentar 15 zile, după care se filtrează şi se pun în recipiente mai mici. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Tot pentru fumătorii care îşi doresc să scape de acest viciu se recomandă şi tratamentul cu pulbere de pedicuţă. După câteva zile de tratament, va apărea o senzaţie de greaţă la fiecare încercare de a fuma, iar astfel pofta va dispărea treptat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările