Adevărul Live: De ce apare infertilitatea, cum poate fi diagnosticată şi tratată

Adevărul Live:
De ce apare infertilitatea, cum poate fi diagnosticată şi tratată

Rata de infertilitate este în creştere din cauza incidenţei crescute a bolilor cu transmitere sexuală

În Romania, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungând la 50% în cazul femeilor cu varsta de peste 40 de ani. Cum apare infertilitatea, care sunt semnele ei şi ce tratamente sunt recomandate vorbim astăzi cu domnul doctor Romeo Micu, Şeful departamentului de Obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului Regina Maria din Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infertilitatea este definită ca incapacitatea de a rămâne însărcinată (de a concepe) după 1 an (sau mai mult) de sex neprotejat. Fertilitatea la femei scade cu vârsta, de aceea unii specialişti evaluează şi tratează femeile peste 35 de ani după 6 luni de sex neprotejat. În cazul în care femeia are peste 35 de ani, medicul poate recomanda direct o procedură de reproducere umană asistată, sărind etapele de tratament medicamentos şi/sau chirurgical.  În cazul în care există disfuncţii ovulatorii, se poate începe cu tratament medicamentos, care poate induce ovulaţia.

Tratamentele chirurgicale sunt utilizate pentru a îndepărta chisturi, fibroame şi pentru restaurarea anatomiei aparatului genital. În cazul bărbaţilor, există de asemenea tratamente care pot imbunătăţi calitatea spermei.

Dacă tratamentele de primă linie nu funcţionează sau nu sunt suficiente, atunci se trece la tehnici de reproducere umană asistată, cum sunt inseminarea intrauterină (IUI), fertilizarea in vitro (FIV) sau injectarea intracitoplasmatică a spermatozoizilor (ICSI).

 Despre cum apare infertilitatea, care sunt semnele ei şi ce tratamente sunt recomandate vorbim astăzi, de la ora 13.00, cu domnul doctor Romeo Micu, Şeful departamentului de Obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului Regina Maria din Cluj-Napoca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările