Studiu. Noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală şi poate provoca infertilitate în rândul bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală şi poate provoca infertilitate în rândul bărbaţilor, fiind descoperite similarităţi între COVID-19 şi virusul Zika, potrivit unui studiu realizat cercetatori americani.

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani, citat de Mediafax, noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală, aşa cum se întâmplă şi în cazul virusului Zika.

 „Trebuie subliniat faptul că spermatozoizii au o capacitate demonstrabilă de a transporta infecţii virale de la bărbat în tractul reproducător feminin, aşa cum se întâmplă în timpul transmiterii sexuale a Zika, de exemplu”, a declarat Dr. John Aitken. 

În mod normal, virusul Zika este transmis de ţânţar dar poate fi transmis şi pe cale sexuală.

Cercetătorii au detectat prezenţa Covid-19 în 15% din probele de spermă colectate. Virusul în spermatozoizi produce acumulare de angiotensină II, un hormon care reglează funcţia renală şi tensiunea arterială. Nivelurile crescute ale acestui hormon determină un răspuns imun împotriva particulelor invazive de Covid-19, iar expunerea prelungită la niveluri ridicate de angiotenstină II poate duce la moartea celulelor în spermă. Acest proces poate provoca pierderea fertilităţii în rândul bărbaţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite