10 tehnici de linişte si sănătate interioară, pe durata fricii de Coronavirus

10 tehnici de linişte si sănătate interioară, pe durata fricii de Coronavirus

Mesajele transmise de o autoritate către omul de rând sunt hipnotizante, deoarece vin de la o entitate superioare către una inferioară; fie că vin de la doctor, judecător, poliţie, titluri din mass-media sau un guvernator – toate produc un efect cu bătaie lungă în mintea şi inima omului care ascultă

Ştiri pe aceeaşi temă

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, aceste cuvinte vor fi întipărite în memorie şi că urmare reacţiile şi răspunsurile omului vor veni din teamă, şi nu din curaj. “Totuşi, omul are puterea să îşi controleze funcţiile: îşi poate observa degetul care glisează acum pe telefon, ochii care îşi mută direcţia, vocea care vorbeşte, inima care bate şi emoţia / simţirea pe care o are faţă de ceea ce citeşte. Dacă aceste funcţii şi le poate observa şi controla, atunci frica se diminuează şi începe să dispară direct proporţional cu autocontrolul. E pe verificate”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Pentru a ajuta frica să dispară şi să instalăm încet şi bine rânduirea liniştii interioare, specialistul ne recomandă o serie de 10 exerciţii:

1. Maxim 15 minute de TV / Radio / Internet cu ştiri pe zi – exact ce ne interesează
2. În discuţiile cu cei dragi, se va evita subiectul de care amândoi avem frică

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: