Arnica este utilă în tratamentul contuziilor. Cum poate ajuta homeopatia în traumatologie

Arnica este utilă în tratamentul contuziilor.
Cum poate ajuta homeopatia în traumatologie

Tratamentul homeopatic cu arnică ajută în tratarea echimozelor şi nu numai

Remediile homeopatice îşi pot aduce contribuţia ca formă de tratament adjuvant sau complementar în tratarea cazurilor de traumatologie şi ortopedie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contuzii care au loc în urma loviturilor cu un obiect bont  sau în urma unei căderi, cu apariţia de echimoze  - vânătăi - datorate lezării vaselor mici superficiale, cu extravazare de sânge, de obicei în cantitate mică,  se indică medicamentul homeopatic cu Arnica sau / şi Bellis perenis, acesta din urmă fiind indicat mai ales în contuzii la nivelul trunchiului sau al glandei mamare, explică dr. Ileana Rîndaşu, preşedinta Societăţii Române de Homeopatie.

Şi în caz de lezare a părţilor moi, cu prinderea unor vase cu lumenul mai mare şi apariţia de hematoame, se poate indica Arnica, cu bune rezultate, adaugă specialistul.

În cazul contuziilor şi al strivirilor în zone bogat inervate  - cum ar fi vârful degetelor, se indică în mod deosebit Hypericum homeopatic  - sunătoarea.

„În entorse  - leziuni ale aparatului capsuloligamentar si al tesuturilor moi periarticulare, se indică, în funcţie de particularităţile cazului, diferite remedii cum ar fi Rhus toxicodendron, considerat medicamentul homeopatic principal al entorselor ce poate contribui la vindecarea leziunilor. In cazul unor leziuni  ligamentare mai severe, cu rupturi de fibre, se preferă medicamentul Ruta graveolens care se poate folosi alternativ cu Arnica. Bryonia se indică în caz de entorse cu dureri la cea mai mică mişcare a articulaţiei afectate.“

Tratament complementar care se adaugă celui de specialitate

În fracturi  - întreruperea continuităţii oaselor, după acţiunea unor factori traumatizanţi, se indică medicamente care ajută la o mai bună consolidare, mai ales în cazul fracturilor cu consolidare întarziată. „Medicamentul principal în aceste cazuri este Symphytum officinale  - tătăneasa- care se poate administra alternativ cu Calcarea phoshorica  - fosfatul de calciu homeopatic. Symphytum mai este este indicat în dureri osoase sau ale periostului după traumatisme şi în dureri ale bontului de amputaţie, ca şi Hypericum sau Staphysagria.“

Toate aceste tratamente se adaugă tratamentului de specialitate recomandat de medicul ortoped si nu se substituie tratamentului convenţional indicat, atrage atenţia dr. Ileana Rîndaşu.  

Potrivit acesteia, ar fi foarte util ca medicii ortopezi sa cunoască chiar ei noţiuni de bază de homeoterapie, astfel încât tratamentul  homeopatic complementar să poată fi indicat chiar la camera de gardă, la debutul simptomatologiei, când tratamentul are cea mai mare eficienţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: