5 leacuri pentru reglarea menstruaţiei

5 leacuri pentru reglarea menstruaţiei

Tinctura de gălbenele e utilă când menstruaţia dispare din cauza unei diete nesănătoase sau în convalescenţă.

Durerile menstruale, sângerările abundente sau lipsa lor, infertilitatea ţin şi de reglarea menstruaţiei. Salvia, zmeurul, trifoiul roşu sunt câteva dintre plantele care-ţi redau echilibrul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traista-ciobanului

Dacă ai dureri şi sângerări abundente în timpul menstruaţiilor, infuzia şi tinctura de traista-ciobanului le pot elimina. Ceaiul se face din 2 linguriţe de plantă şi 250 ml de apă. Se beau 3 căni de infuzie pe zi, pentru a obţine rezultate bune. Din tinctură se ia o linguriţă de 3 ori pe zi, în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.

Salvie şi gălbenele

Menstruaţiile abundente sau lipsa sângerărilor lunare pot fi combătute cu infuzie de salvie sau cu tinctură de gălbenele. Ceaiul şi pulberea de salvie normalizează menstrele şi alină durerile. E nevoie de o linguriţă de frunze şi 100 ml de apă clocotită pentru a prepara infuzia, iar pulberea se poate lua de-a lungul unei cure de 3 luni, câte 40 de grame pe zi, în 4 reprize.

Tinctura de gălbenele este potivită pentru situaţiile în care menstruaţia dispare din cauza unei diete nesănătoase, a carenţelor nutritive lăsate în urmă de o boală sau după naştere, în perioada de alăptare. Se beau 30 de picături de tinctură cu puţină apă, de trei ori pe zi, înainte de menstruaţie. Contra durerilor menstruale poţi lua de 2 ori pe zi ceai de gălbenele din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii naturiste reglează menstruaţia!

Aşa combaţi rapid digestia leneşă!

Cu vâsc scapi de bolile de sezon

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările