TOP 6 alimente. Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit

TOP 6 alimente. Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit

Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit

Alimentele care aduc somnul sunt cele ce conţin triptofan. Iată câteva alimente pe care trebuie să le mănânci seara pentru un somn liniştit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Triptofanul, acest aminoacid esenţial este utilizat de creier împreună cu vitamina B6, nicotinamida şi magneziu pentru a produce serotonina, un neurotransmiţător care are rolul, printre altele, să transmită mesaje la unul dintre mecanismele biochimice ale somnului. 
 
Pe lângă inducerea somnului, triptofanul atenuează migrenele, reduce starea de anxietate, tensiunea nervoasă şi este un antidepresiv natural. Iată un top al alimentelor care conţin triptofan şi sunt recomandate de medici pentru a fi consumate seara:
 
Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit. Lactatele. Un pahar de lapte sau un iaurt slab v-ar putea aduce somnul mai repede şi aţi putea avea o noapte mult mai liniştită. Lactatele sunt bogate în proteine care conţin triptofan. 
 
Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit. Oul. Şi albuşul de ou conţine cantităţi importante de triptofan şi proteine. Medicii spun că asigură un somn liniştit. Recomandarea este să fie băut crud, cu cel puţin o oră înainte de culcare. 33 de grame de albuş de ou crud conţin 999 mg de triptofan.
 

Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit. Carnea de curcan e perfectă pentru cină

Mâncăruri pe bază de soia. O gustare din soia furnizează organismului 40 de grame de proteină şi 575 mg de triptofan. Soia conţine steroli vegetali pe bază de plante care te pot ajuta să adormi mai uşor.
 
Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit. Nucile şi seminţele. Pe seară, cu aproximativ două ore înainte de culcare, puteţi să pregătiţi câteva gustări pe bază de seminţe.  O ceaşcă de seminţe de dovleac conţine 33 mg de proteine şi 578 mg triptofan. De asemenea, seminţele de susan şi floarea soarelui conţin substanţe nutritive şi induc starea de somn.
 
Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit. Carnea de curcan. E indicat să o mâncaţi la cină. O porţie de piept de pui de curcan are 350 mg de triptofan. Această carne este considerată o sursă importantă de proteine slabe, este mai uşor de digerat şi conţine mai puţine grăsimi saturate decât carnea roşie. 
 
Ce să mănânci seara pentru un somn liniştit. Unt de arahide, migdale sau nuci. Cu aproximativ două ore înainte de culcare puteţi să mâncaţi în combinaţie cu câţiva biscuiţi din cereale integrale. Medicii spun că are cantităţi importante de triptofan şi somnul va fi liniştit.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: