De obicei, cei care doresc să se îngraşe ar trebui să se concentreze pe câştigarea muşchilor.

Este mai sănătos să câştigi cea mai mare parte din greutate ca muşchi şi nu ca grăsime.

În timp ce mâncarea şi exerciţiile fizice sunt cele mai importante pentru a câştiga muşchi, suplimentele pot ajuta, de asemenea, oferind calorii şi proteine sau permiţându-vă să aveţi mai multă rezistenţă la exerciţii fizice.

Iată câteva suplimente care vă pot ajuta să vă îngrăşaţi

Proteine

Majoritatea oamenilor ştiu că proteinele sunt o componentă musculară importantă.

Mai multe studii au arătat câştiguri musculare mai mari la adulţii care exercită exerciţii fizice şi care consumă suplimente de proteine ca parte a dietei lor.

Cu toate acestea, cel mai important factor este probabil aportul zilnic total de proteine, mai degrabă decât dacă provine din alimente sau suplimente nutritive.

Ca o recomandare generală, 10-35% din caloriile zilnice ar trebui să provină din proteine.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că un aport zilnic de 0,6-0,9 grame pe kilogram greutate corporală la femei şi 1,4-2,0 grame pe kg de greutate corporală la barbaţi, este adecvat pentru a susţine creşterea musculară la adulţii activi.

Dacă aţi putea consuma această cantitate recomandată de proteine din alimente integral, suplimentele proteice nu ar fi atât de necesare. Însă pentru multe persoane, dieta alimentară zilnică este lipsită de suficiente proteine.

Cu toate acestea, mulţi oameni consideră suplimentele sub formă de shake-uri sau batoane proteice, ca o modalitate convenabilă de a încadra mai multe proteine într-un program încărcat.

O modalitate de a determina dacă consumaţi suficiente proteine este să vă urmăriţi dieta în câteva zile obişnuite.

Puteţi utiliza resurse gratuite, cum ar fi SuperTracker, MyFitnessPal sau alte aplicaţii similare.

De asemenea, este important să vă daţi seama că consumul unei diete bogate în proteine nu va determina creşterea în greutate decât dacă consumaţi în general suficiente calorii.

De fapt, unele studii arată că dietele bogate în proteine pot favoriza pierderea de grăsime, posibil făcându-vă să vă simţiţi mai mulţumiţi după ce aţi mâncat şi scăzând cantitatea pe care o consumaţi.

Proteinele sunt foarte importante pentru creşterea musculară. Cel mai critic aspect este probabil cantitatea totală pe care o consumaţi în fiecare zi. Aportul de proteine poate proveni fie din alimente, fie din suplimente nutritive.

Pachete de vitamine pentru îngrăşare

Pentru a te îngrăşa, trebuie să consumi mai multe calorii decat are nevoie corpul tău pentru o funcţionare normală.

Cât de mult trebuie să mănânci poate varia pentru fiecare.

Pachetele de suplimente pentru creştere în greutate conţin un grup de suplimente bogate în calorii, care sunt comercializate pentru cei care au probleme cu creşterea în greutate.

Similar cu suplimentele proteice, pachetele de îngrăşare sunt o modalitate convenabilă de a obţine mai multe calorii zilnic.

De obicei, sunt formate din shake-uri foarte bogate în carbohidraţi şi în proteine, plus complex de vitamine şi minerale.

De exemplu, un supliment conţine 1.250 de calorii, 252 de grame de carbohidraţi şi 50 de grame de proteine pe porţie.

Adăugarea de suplimente pentru creştere în greutate în dieta dvs. poate creşte cu siguranţă numărul de calorii pe care le consumaţi.

Aceste suplimente pot fi convenabile şi uşor de administrat şi atunci când sunteţi la serviciu, în deplasare sau în călătorii.

Pe lângă această opţiune, este important să mâncaţi şi mai multe alimente sănătoase, care vă pot oferi şi alţi nutrienţi benefici.

Pachetele de suplimente pentru îngrăşare sunt produse bogate în calorii care conţin cantităţi mari de carbohidraţi şi proteine şi vitamine şi minerale.

Aceste produse vă pot ajuta să câştigaţi în greutate dacă le adăugaţi la dieta normală.