Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile

Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile

Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile

Postul a fost folosit de mult timp, din mai multe motive. Există oameni care folosesc postul ca o modalitate de a pierde în greutate, ca o metodă de detoxifiere şi pentru motive religioase. Dar ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mănânci nimic timp de şapte zile? Totul e rău? Totul e bine? Şi există moduri diferite de post? Acest articol va explora toate aceste lucruri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile

 

1. Corpul tău va descompune glicogenul

 
Nu este rău pentru că asta face corpul tău pentru a-l transforma în energie. Deci, atunci când începeţi postul, în special în primele şase ore, va face ceea ce face în mod normal, astfel încât să puteţi funcţiona cu suficientă energie până la următoarea masă.
 
Dar, atunci când următoarea masă nu va veni după aproximativ şase ore, stocurile dvs. de glicogen vor începe să se epuizeze, iar tu vei simţi foamea şi cel mai probabil vei avea o dispoziţie proastă. Inutil să spun că, cu lipsa de glicogen, veţi fi foarte flămând.
 

2. Cetoza va începe

 
Când corpul îşi pierde capacitatea de a descompune noul glicogen care intră în corp, începe să moară de foame şi să căute alte lucruri pentru a le transforma în energie. Acesta va începe să distrugă grăsimea în acizi graşi, folosindu-i pentru energie în loc de carbohidraţi.
 
Acest lucru nu este rău, mai ales dacă utilizaţi postul ca metodă de a pierde în greutate dacă sunteţi obez. Problema aici este următoarea: creierul nu poate folosi această grăsime defalcată pentru combustibil. Din această cauză, creierul caută energie în corpurile cetone. Aceasta funcţionează pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece corpurile cetone nu pot înlocui glucoza.
 
După aproximativ patru zile, aceste corpuri cetone pot începe să se acumuleze, formând acetonă care este o substanţă volatilă şi reactivă. Când se întâmplă acest lucru, poate scădea pH-ul sângelui, dezvoltându-se într-o stare numită acidoză, care poate duce la comă sau moarte dacă nu este inversată.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: