Gabriela Firea: Micul Paris trebuie să renască

0
Publicat:

Capitala are nevoie de cultură, în toate formele ei: teatre, muzee, săli de spectacole, artiști independenți și multe altele. Elevii și studenții să poată merge gratuit la muzeele Municipalității, susține Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Capitala are nevoie de cultură. Foto: Inquam
Gabriela Firea: Capitala are nevoie de cultură. Foto: Inquam

În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o “Cenușăreasă”. S-au tăiat bugetele, s-au anulat spectacolele și aproape s-au închis centre culturale. Un adevărat asalt împotriva artei. Nu mai vorbim că nici până acum posturile directorilor de teatre nu au fost scoase la concurs și s-au depășit toate termenele legale.

În domeniul Culturii, am în vedere un proiect ambițios. În primul rând, finalizăm construcția Arenei Polivalente – o sală multifuncțională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât și competiții sportive de talie europeană.

De asemenea, ar fi foarte important pentru Capitala României în care se află cele mai multe teatre, care intră periodic în reparații și modernizări, să existe un Teatru Temporar – pentru relocarea spectacolelor pe durata lucrărilor de reabilitare.

Mă voi implica în susținerea financiară a artiștilor independenți și a teatrelor independente pentru a da o șansă de afirmare unei noi generații de aur a teatrului românesc.

Cred de asemenea că e nevoie de un nou teatru de copii, dar și pentru adolescenți, de modernizarea Circului Metropolitan și de o nouă Sală de Concerte – Filarmonică.

Ca în marile capitale europene, voi susține accesul gratuit al elevilor și studenților la muzee.

Toate acestea pot contribui, alături de multe alte programe și activități, la promovarea culturală și turistică a Bucureștiului.

Programul meu pentru București - Orașul dorit de oameni poate fi consultat aici:https://gabrielafirea.eu/program/Foto: Anul 2017, la o repetiție la Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai tânăr teatru bucureștean, înființat în mandatul meu ca primar general.

Partidul Social Democrat - Organizația Mun. București CMF 21240002", a transmis Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

image

Foto: Anul 2017, la o repetiție la Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai tânăr teatru bucureștean, înființat în mandatul meu ca primar general.

România alege

Disclaimer:

“România alege" gǎzduieşte articole prin care partidele si politicienii care candideazǎ la alegerile din 2024 îşi expun viziunile şi soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ societatea româneascǎ. Autorii îşi asumǎ integral rǎspunderea pentru conținutul acestora, precum și eventualele consecințe.

Redacția Adevǎrul nu îşi asumǎ conținutul acestor materiale, nefiind implicatǎ in niciun fel in redactarea lor.



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite