Fenomenul drogurilor ia amploare în București. Cum gestionează situația Nicușor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform ultimelor date, consumul de droguri la nivelul municipiului București s-a triplat în ultimii ani, cu o proporție de peste 80% din categoria drogurilor ilicite. Cel mai mare impact s-a înregistrat în rândul tinerilor, o majoritate covârșitoare dintre ei fiind elevi, sub 18 ani. În fața acestui flagel, municipalitatea condusă de Nicușor Dan a rămas pasivă, niciun plan de combatere și prevenție nu a fost propus.

Gabriela Firea: În ultimii 4 ani fenomenul drogurilor a căpătat altă amploare Foto: Arhivă
Gabriela Firea: În ultimii 4 ani fenomenul drogurilor a căpătat altă amploare Foto: Arhivă

Un studiu INSCOP arată că 80% dintre români sunt nemulțumiți de acțiunile autorităților în ceea ce privește combaterea consumului de droguri. Pe lângă faptul că Primăria Municipiului București nu a întreprins suficiente acțiuni pentru a stopa fenomenul, administrația Nicușor Dan a redus numărul de polițiști din spațiile publice, inclusiv de lângă școli, unde consumul este scăpat de sub control.

Cum spune Gabriela Firea că poate reduce acest flagel

Candidată pentru funcția de Primar al Capitalei și fost edil între 2016 și 2020, Gabriela Firea vine cu planuri concrete în încercarea de a stopa răspândirea consumului de droguri în școli.

Colaborarea cu Agenția Națională Antidrog și ONG-urile de profil, dar și campaniile anti-drog în școli au fost parte din soluțiile întreprinse în mandatul precedent. “Spune NU drogurilor” sau „Spune NU morții albe” au fost câteva dintre aceste evenimente succesive ținute în școli sau instituții. Fostul edil adaugă faptul că actuala administrație, sub Nicușor Dan, nu a continuat demersul început înainte de 2020.

Iar cum în ultimii 4 ani problema a căpătat altă amploare, împărțirea de flyere nu este suficienta, susține Gabriela Firea. Candidata PSD mizează acum și pe creșterea securității, împreună cu măsurile de informare.

Din păcate acum fenomenul a explodat. Toleranță zero. Copiii trebuie să fie bine informați, dar și păziți”, a declarat Gabriela Firea.

Fostul edil susține că extinderea măsurilor trebuie făcută în absolut toate zonele de risc ale Bucureștiului, de la instituțiile de învățământ până la Centrul Vechi și alte spații cunoscute pentru traficul și consumul de droguri.

Trebuie acționat împreună. Primăria Generală, primăria de sector, cu poliția și bineînțeles. Agenția Națională Antidrog ne ajută, ne sprijină cu specialiști”, a mai adăugat Firea.

Sport gratuit pentru toți copiii, posibilă măsură împotriva drogurilor

Gabriela Firea nu s-a ferit să declare că o sursă de inspirație privind gestionarea acestei probleme din punct de vedere administrativ a venit și de la soțul ei, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, care „a scos copiii și drogurile de pe străzi”. Firea a declarat că sunt foarte mulți copii în Voluntari care fac sport gratuit acum, prin decizia primarului, lucru care le dezvoltă atât fizicul și mintea. Tinerii au înlocuit astfel petrecerea timpului pe străzi, pradă anturajului periculos, cu alte activități în beneficiul lor.

România alege

Disclaimer:

“România alege" gǎzduieşte articole prin care partidele si politicienii care candideazǎ la alegerile din 2024 îşi expun viziunile şi soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ societatea româneascǎ. Autorii îşi asumǎ integral rǎspunderea pentru conținutul acestora, precum și eventualele consecințe.

Redacția Adevǎrul nu îşi asumǎ conținutul acestor materiale, nefiind implicatǎ in niciun fel in redactarea lor.Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite