Economiștii de top confirmă : economia este mai bine decât citim în ziare sau vedem la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viziunea pentru România a Guvernului condus de Marcel Ciolacu, care constă în modelul economic bazat pe investiții și patriotism economic, ca și măsurile de plafonare a prețurilor la alimente și energie implementate la inițiativa PSD, au făcut ca economia țării să crească sustenabil. Acest avans evident, subliniat de șeful Executivului și susținut de datele Institutului Național de Statistică (INS), este confirmat public și de unul dintre cei mai importanți lideri din economie, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Marcel Ciolacu: Romania produce! Din ce in ce mai mult si mai bine Foto: INQUAM Photos Octav Ganea
Marcel Ciolacu: Romania produce! Din ce in ce mai mult si mai bine Foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Cu prilejul unui eveniment de specialitate, acesta a confirmat că starea economiei românești este chiar mai bună decât este prezentată în media. De asemenea, șeful BCR spune că potrivit specialiștilor băncii pe care o conduce, inflația va avea la finele acestui an o valoare sub ținta asumată de Guvern, de 5%, estimând o valoare de 4,2%, ca și de o creștere economică de 2,6%. De asemenea, pe fondul evoluției pozitive a economiei vor scădea și dobânzile.

Economia este mai bine decât citim în ziare sau vedem la televizor şi dacă călătoriţi prin ţară o să vedeţi. Îmi aduc aminte cineva îmi spunea în pandemie: Sergiu tu foarte frumos vii şi spui hai să facem, să avem grijă să purtăm măşti, poate să ne şi vaccinăm, e decizia fiecăruia, şi când ajungem seara acasă vedem complet invers la televizor. Şi am zis „băi, îmi pare rău că vă tulbur, dar alt sprijin nu am. Aşa pot să spun şi acum. Economia de fapt face mai bine decât vedem la televizor astăzi. Eu cred că suntem într-un moment destul de important în a face alegeri. Iarăşi e vorba despre alegeri. Ce e strategic, unde vrem să creştem, unde vrem să dezvoltăm.

Şi celălalt subiect, cred că e timpul ca multiplele comunităţi de business să vină împreună şi, eventual, să încerce să facă propuneri şi să cristalizeze idei pentru creşterea competitivităţii ţării noastre. Cred că sunt câteva zeci de companii în România care, în opinia mea, au valenţe cu adevărat naţionale şi cred, de asemenea, că au tot ce le trebuie pentru expansiune regională”, a spus Sergiu Manea, la ediția cu număru XII a ZF Bankers Summit.

Datele pozitive care vin din economie și nu se văd la televizor

Practic, Manea reia o idee exprimată în mai de premierul Ciolacu, după o vizită la un șantier naval. „Romania produce! Din ce in ce mai mult si mai bine. Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare ca nu se mai produce nimic in tara”, a sustinut Ciolacu intr-o postare pe Facebook.

Iar datele oficiale arată că prin mărirea productivității muncii, câștigul salarial mediu net a ajuns la 5.185 lei adică 1042 euro. În plus, investițiile record și programele de sprijin implementate de PSD pentru principalele sectoare ale economiei, s-au tradus printr-o creștere semnificativă a noilor contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, cu peste 347.348 noi contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, față de anul 2022.

Aceste creșteri salariale, coroborate cu măsurile de plafonare a prețurilor la alimente și energie, au stabilizat prețurile, au diminuat inflația. Iar acest lucru s-a văzut în buzunarele românilor, prin creșterea puterii de cumpărare de plus 7-10% la câștigul salarial mediu și pensia medie și plus 15-20% la salariații cu venituri mici și cei cu pensii mici.

România alege

Disclaimer:

“România alege" gǎzduieşte articole prin care partidele si politicienii care candideazǎ la alegerile din 2024 îşi expun viziunile şi soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ societatea româneascǎ. Autorii îşi asumǎ integral rǎspunderea pentru conținutul acestora, precum și eventualele consecințe.

Redacția Adevǎrul nu îşi asumǎ conținutul acestor materiale, nefiind implicatǎ in niciun fel in redactarea lor.Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite