Voiculescu propune închisoare pe viaţă pentru sexul cu minori şi traficul de stupefiante. E prea blândă pedeapsa?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu, alături de nepoţi
Dan Voiculescu, alături de nepoţi

Senatorul PC Dan Voiculescu vrea modificarea Constituţiei prin instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă pentru infracţiunile de omor deosebit de grav, trafic de stupefiante şi act sexual cu un minor.

"Se contureaza în întreaga Europă - din Anglia pâna în Norvegia - un sentiment de insatisfacţie şi insecuritate în raport cu un sistem juridic încărcat de proceduri care par puse în slujba infractorilor şi criminalilor. Şi care pot face, de pildă, ca un descreierat care împuşcă o sută de copii să stea vreo 15 de ani într-un penitenciar de lux. Ori care explică - aşa cum se întâmplă în România - cum e posibil ca un pedofil condamnat să reajungă în libertate în doar trei ani pentru a face zeci de noi victime", scrie Voiculescu pe blog.

Potrivit senatorului, opinia publică se va "radicaliza" în lipsa unei reacţii din partea autorităţilor şi va solicita reintroducerea pedepsei cu moartea, iar în acest context el consideră că o soluţie este ca infracţiunile foarte grav să fie pedepsite prin închisoare pe viaţă.

"Pedofilii, traficanţii de droguri, autorii de omoruri deosebit de grave trebuie să rămână definitiv în afara societăţii", subliniază Dan Voiculescu.

Acesta mai spune că a prezentat propunerea societăţii civile în vedea modificării Constituţiei prin iniţiativă civică, textul fundamental urmând să stipuleze ca "maximul pedepselor prevăzute pentru infracţiunile de omor deosebit de grav, trafic de stupefiante şi act sexual cu un minor este detenţiunea pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepselor pe parcursul executării".

Propunerea lui Dan Voiculescu vine după cea a deputatului PDL Alin Popoviciu, care la începutul anului 2011 a depus o iniţiativă legislativă pentru castrarea chimică a pedofililor.

Totodată, recent, senatorul PDL Iulian Urban a depus în Parlament un proiect prin care propune pedeapsa cu moartea pentru pedofilii care violează un minor sub vârsta de zece ani şi care moare sau se sinucide ca urmare a faptei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite