Vlad Voiculescu, apel la ministrul Sănătăţii în cazul tinerei din Mehedinţi incendiate: Duceţi fata într-un centru specializat unde să aibă o şansă la viaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a transmis, sâmbătă, un mesaj actualului ministru Nelu Tătaru, în cazul tinerei din Mehedinţi incendiate de un bărbat condamnat pentru mai multe crime şi eliberat după 25 de ani de detenţie, aflată în stare gravă, cu arsuri pe aproape 90% din corp, ca aceasta să fie dusă într-un „centru specializat, unde să aibă o şansă la viaţă“.

„Solicitare publică către domnul ministru Tătaru şi Ministerul Sănătăţii! Citesc despre ceva îngrozitor: o fată de 17 ani din judeţul Mehedinţi a fost stropită cu benzină şi incendiată şi care se află acum în stare gravă. Citesc mai departe declaraţia unui medic: «Noi aveam de gând să o transferăm, dar noi nu avem un spital de arşi, un compartiment special pentru marii arşi. A durat puţin, pentru că a intervenit Ministerul Sănătăţii şi i-a găsit un pat liber la Craiova, şi acum bolnava zboară la Craiova».

Ministerul Sănătăţii - România, domnule ministru Tătaru, Craiova de când are «compartiment special pentru marii arşi»? Duceţi fata într-un centru specializat unde să aibă o şansă la viaţă!“, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Comentariul lui Vlad Voiculescu vine în contextul în care şeful secţiei de la Craiova, medicul Marius Ciurea, a confirmat, sâmbătă, pentru Libertatea, că spitalul nu dispune de locuri pentru marii arşi. „La Craiova nu există centru de mari arşi. Fata ar trebui dusă într-un centru specializat, care ar fi în principiu mai degrabă în strănătate. Sau în Bucureşti, dacă nu există posibilitatea să fie dusă în străinătate, deşi din informaţiile mele, dacă statul o cere, ar fi posibil. Măcar să fie adusă la un centru din Bucureşti. Medicul ar trebui să decidă asta împreună cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Libertatea.

Un bărbat de 45 de ani din Mehedinţi a dat dovadă de o cruzime fără margini, după ce a incendiat o tânără de 17 ani. Fapta s-a petrecut în localitatea Dârvari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite