Vlad Grigorescu, fost ministru în Guvernul Cioloş, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii. Fostul demnitar, acuzat de fals în declaraţii SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Victor Grigorescu

Vlad Grigorescu, fost ministru al Energiei în guvernul Cioloş, cercetat pentru fals în declaraţii, a încheiar un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii de la Parchetul General, potrivit informaţiilor Adevărul.

În luna iunie a acestui an, Klaus Iohannis a aprobat cererea procurorilor de urmărire penală a fostului ministru.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri”, transmitea la acel moment, printr-un comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială.

Cauza are termen la instanţa supremă pe 15 decembrie.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unor verificări realizate de Agenţia Naţională de Integritate în anul 2016. Inspectorii au descoperit nereguli în declaraţiile de avere din 2015 şi 2016 cu privire la nedeclararea unui imobil.

Înainte de a fi ministru în Guvernul Cioloş, Grigorescu a făcut parte din Consiliul de Administraţia al Electrica, iar anterior a fost secreta în cadrul reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE. În perioada în care Ministerul Economiei era condus de Codruţ Sereş, a fost expert în cadrul instituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite