Viziteu (USR): Comisia de control a SRI fuge de Dragnea şi de Coldea ca să nu-l şifoneze pe liderul PSD în prag de Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, reprezentant al USR în Comisia de control a activităţii SRI, a declarat, marţi, faptul că parlamentarii puterii au votat împotriva chemării la audieri a lui Liviu Dragnea şi pentru amânarea audierii lui Florian Coldea pentru săptămâna viitoare, adică exact după Congresul PSD.

„Parlamentarii PSD-ALDE au respins propunerea de a-l audia pe Liviu Dragnea înainte de Congresul social-democraţilor, ceea ce ne demonstrează încă o dată că instituţia acţionează ca o umbrelă protectoare pentru Liviu Dragnea şi nu ca o instituţie aflată în slujba publicului şi a Constituţiei”, susţine deputatul USR Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Propunerea reprezentatului USR în Comisie a căzut la vot cu 4-3, în contextul în care “pentru” au votat doar reprezentaţii USR şi PNL, în timp ce parlamentarii PSD şi ALDE au votat “împotrivă”.

“Refuzul de a-l audia pe domnul Dragnea vine în contextul în care parlamentarii PSD-ALDE au amânat şi audierea domnului Coldea, pentru o dată ulterioară Congresului PSD”, explică Viziteu. 

“Pesediştii sunt atât de disperaţi să-l servească pe domnul Dragnea încât preferă să se facă de râs în spaţiul public, cu afirmaţii mincinoase, decât să rişte ca domnul Coldea să fie audiat înainte de Congresul PSD. Mai precis, au anunţat public că generalul Coldea este răcit şi că ar fi solicitat să nu vină la audieri, declaraţie contestată chiar de fostul adjunct al Serviciului Român de Informaţii”, arată Viziteu.

Deputatul USR susţine că liderul PSD s-ar teme de eventuale detalii date de Coldea, referitoare la „întâlnirile private“ ale lui Dragnea cu diferite persoane din conducerea SRI. 

„Evenimentele recente întăresc ideea că scopul Comisiei SRI a fost deturnat şi că în prezent singura miză a celor care conduc comisia este să protejeze imaginea domnului Dragnea şi a Partidului Social Democrat. Şeful Comisiei aruncă în aer nu doar activitatea acestei instituţii ci chiar şi imaginea ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii, despre care spune că nu pot ajunge la audieri pentru că sunt «puţin răciţi».

După aproape un an de activitate în această comisie, pot confirma faptul că domnul Manda şi ceilalţi reprezentanţi ai PSD şi ALDE nu doresc în niciun caz clarificarea unor chestiuni majore ci mai degrabă vor să amplifice suspiciunile şi să inducă neîncredere în activitatea Serviciului Român de Informaţii”, mai explică Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite