Vîntu: Nu i-am dat niciun leu lui Băsescu. Roşca-Stănescu a fost minţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vântu FOTO Arhiva Adevărul
Sorin Ovidiu Vântu FOTO Arhiva Adevărul

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu susţine că nu i-a dat niciun ban preşedintelui Traian Băsescu pentru campania electorală din 2004, atunci când a candidat din partea Alianţei DA.

„Nici pomeneală. Nu ştiu ce spune Roşca Stănescu, ceea ce vă pot spune cu certitudine este că nu i-am dat niciun leu domnului Traian Băsescu. Nici direct, nici printr-o companie si aşa mai departe. Este exclus şi ca cineva de la Comac să fi făcut acest lucru. Este exclus! Eu cred ca domnul Roşca Stănescu a fost minţit. I s-au băgat niste hârtii false sub nas şi de bună-credinţă domnia sa le-a preluat ca fiind reale. Este o prostie de la cap la coadă. Nu am dat niciodata direct sau printr-o companie de-a mea vreun leu domnului Traian Băsescu sau Alianţei D.A.“, a spus ferm Vântu, pentru Lumea Justiţiei.

Senatorul liberal Sorin Roşca-Stănescu a declarat miercuri că în 2004, Alianta D.A. ar fi primit şapte milioane de dolari de la două firme off-shore din Cipru, bani care au fost folosiţi în campania electorală, iar donaţia nu fost publicată în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale. Unul dintre cele două off-shore-uri este COMAC Limited, care aparţine omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a negat toate afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu. Şeful statului spune de senatorul libera că este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

„Sper să aibă decenţa să se ducă singur, ca falsificator, lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase. Că asta spuneaţi, că uite ce a făcut Năstase, şi a făcut puşcărie, şi deci, falsuri tip Roşca Stănescu“, a afirmat Băsescu.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a avut aseară prima reacţia la acuzaţiile aduse de către colegul său Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liderul liberal se gândeşte la posibilitatea înfiinţării unei comisii parlamentare care să desluşească veridicitatea acestor afirmaţii.

„Dacă nu la sfârşitul acestei săptămâni, cu siguranţă la începutul săptămânii viitoare vom avea o discuţie şi în grupul parlamentar cu Sorin Roşca Stănescu pentru a vedea dacă există elemente serioase legate de aceste lucruri pentru că atunci ar trebui să facem, ştiu eu, o comisie parlamentară, ceva“, a afirmat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

Pe aceeaşi temă:

Antonescu, despre acuzaţiile lansate de Roşca-Stănescu: Ar trebui să facem o comisie

Băsescu: Roşca-Stănescu să meargă unde a fost înalt prea sinucisul Năstase

Finanţarea Alianţei DA din 2004,  cercetată de Oficiul pentru Spălarea Banilor

Preşedinţia: Minciunile liberalului Sorin Roşca Stănescu, expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite