VIDEO Klaus Iohannis a cântat imnul României, după ce Ponta s-a bâlbâit aseară la Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a cântat imnul naţional în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul ACL din Capitală FOTO Mediafax
Klaus Iohannis a cântat imnul naţional în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul ACL din Capitală FOTO Mediafax

Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis a declarat, vineri dimineaţă, în ultima zi de campanie electorală, că nu a apelat la atacuri la familie şi la persoană, subliniind că mai bine pierde alegerile, decât să fie „mârlan“. Totodată, candidatul ACL a trecut testul imnului naţional.

După ce a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul ACL din Capitală, dacă ştie versurile imnului, Klaus Iohannis a cântat prima strofă din „Deşteaptă-te române", la o zi după ce Victor Ponta a spus, la o emisiune TV, că dacă liderul ACL ar fi fost prezent, l-ar fi întrebat dacă ştie imnul naţional, premierul recitând primele două versuri şi greşind un cuvânt

După scurtul moment muzical, Iohannis a precizat că a cântat în corul liceului, după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă a cântat în corul bisericii. 

El a fost întrebat de ce a evitat, cu riscul pierderii de puncte, să facă atacuri la familie în cursul campaniei electorale. "Decât să fiu mârlan, mai bine pierd", a replicat Iohannis.

De asemenea, candidatul ACL a comentat datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, făcute publice vineri, la ora 10.00, despre care a vorbit şi premierul Ponta într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victora.

„Am văzut la televizor o raportare, ultima de acest tip cred că am văzut-o cred undeva la începutul lui decembrie ’89, cu cineva venind, turuind date, realizări la cincinal, la hectar. Foarte, foarte subţire această raportare, lipsesc cu desăvârşire datele structurale şi aşteptăm sigur şi toate datele care fundamentează această raportare care s-a făcut astăzi. Dacă se confirmă totuşi aceste date, atunci mă bucur pentru România. Nu pot să mă bucur pentru români, fiindcă cu ei am vorbit şi la ei nu a ajuns nimic din această creştere, iar anul viitor chiar de ar fi creştere, va fi mâncată de creşterea de impozite şi taxe, din păcate vom rămâne cu o raportare optimistă şi cu o realitate pesimistă“, a comentat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Prezidenţiabilul ACL le-a transmis tinerilor, vineri, să participe la votul de duminică pentru alegerea şefului statului, îndemnându-i să-şi convingă şi părinţii şi bunicii să îşi exercite acest drept deoarece pentru cei tineri se construieşte "România de mâine".

„Sloganul zilei: votăm cu speranţă pentru schimbare. Dragi români, vă rog să mergeţi la vot, fiecare vot contează. Votul tău poate să facă diferenţa, iar înainte să votaţi vă rog să vă puneţi întrebarea pe care v-o pun: Vă merge mai bine de când este Victor Ponta prim-ministru?", a spus Iohannis.

El a menţionat că are un mesaj special pentru tineri: "Pentru voi construim România de mâine, puteţi să participaţi, mergeţi la vot, convingeţi-vă părinţii, convingeţi-vă bunicii să meargă cu toţii la vot".

Liderul PNL a admis faptul că o prezenţă ridicată la urne îi este favorabilă lui şi defavorabilă lui Victor Ponta. Liderul PNL a fost întrebat cum vede poziţia lui Crin Antonescu exprimată la un post de radio, cu privire la ziua votului, care nu va fi una veselă. „Cred că va merge şi va vota candidatul ACL, ca şi alte multe milioane de români“, a spus Iohannis.

El mai fost întrebat dacă va conta pe sprijinul şi votul lui Traian Băsescu în turul doi. „Da, observ că şi încă preşedintele şi fostul preşedinte PNL sunt prinşi cu alte treburi (...) Eu contez pe votul oricărui român care doreşte o schimbare a felului în care se face politică în România", a mai spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite