VIDEO Mândru că e român, Victor Ponta a rostit greşit imnul României, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României, Victor Ponta. FOTO: Mediafax
Premierul României, Victor Ponta. FOTO: Mediafax

Invitat, joi seară, la emisiunea moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, candidatul PSD la Preşedinţia României, Victor Ponta, a greşit versurile imnului naţional. Asta la doar câteva secunde după ce a subliniat că ştie nu doar prima strofă, ci toate strofele imnului.

Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale 2014, a fost prezent, joi seară, în studioul Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gâdea. Spre finalul emisiunii, moderatorul l-a întrebat pe aspirantul la fotoliul de la Cotroceni dacă ştie prima strofă a imnului României. Premierul, zâmbind, a precizat : ”Nu doar că ştiu prima strofă, dar ştiu toate strofele imnului”. Reproducem mai jos dialogul dintre Victor Ponta şi moderator, pe tema imnului României:

Moderatorul Mihai Gâdea: Dacă veţi ajunge preşedinte, vi se va intona imnul naţional de multe ori. Dumneavoastră ştiţi prima strofă a imnului naţional?

Victor Ponta: Nu doar că ştiu prima strofă, ştiu toate strofele imnului şi mă gândeam din ce în ce mai mult la partidele de fotbal, chiar, ale naţionalei României. Ştiţi că, de obicei, tot stadionul cânta: „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte/ În care te-adânciră barbarii tăi tirani”. Dar, deja din ce în ce mai multe dintre strofe sunt ştiute. 

Corect, versurile scrise de Andrei Mureşan, care au fost reproduse parţial de Victor Ponta, sunt: ”Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani!”

La rândul său, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a cântat, vineri, într-o conferinţă de presă, prima strofă din „Deşteaptă-te române".

        

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite