VIDEO Grigore Cartianu, la Adevărul Live, despre guvernarea prin pacte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Klaus Iohannis, consultări partide politice Cotroceni. FOTO Mediafax
Victor Ponta şi Klaus Iohannis, consultări partide politice Cotroceni. FOTO Mediafax

Jurnalistul Grigore Cartianu a criticat luni, la Adevărul Live, valul de pacte încheiate recent de putere şi opoziţie.

Despre Pacte

Ideea în sine de pact a fost copiată de Ponta. Pe ce pune mâna Ponta, în această etapă a evoluţiei sale politice, ridiculizează. 

Nu veni cu pacte pe ducaţie şi cultură, pentru că e ridicol.

Ar putea fi serioasă ideea de pacte, dar când faci pacte pe o mie de lucruri..

Ideea de pact este antidemocratică. Asta e ideea lui Ponta. Din fericire actuala opoziţia nu pare să agreeze aşa ceva. 

Până în decembrie, Ponta ieşea şi spunea: Am vrut  să guvernez, dar nu m-a lăsat Băsescu. La unii prindea minciuna asta. Acum nu mai este Băsescu. Acum pe cine să mai dea vina? Pe sfântul Petru? Şi atunci spune că pregăteşte chestia cu pacturile. Şi va da vina pe opoziţie.

Despre Viorel Hrebenciuc

Când citeşti stenogramele observi un amestec între un roman şi o formă de teatru. Dialogurile lor sunt spumoase. Trebuie tipărite. Multe discuţii au fost înregistrate video de Paltin Sturdza. De aia sunt utile acele descinderi utile:  Ca să nu ascundă aceste înregistrări. Chiuariu a picat şi el. Tânărul mafiot obraznic , cum îi spunea Băsescu. Monica Macovei a fost schimbată ca să fie pus acest Chiuariu. 

Hrebenciuc e un tip unsuros care, după ce a lucrat în partid....  Are 25 de ani de sforării. De fapt, sunt convins că sforării făcea şi înainte. Tot aparatul funcţionăresc şi politic era corupt înainte de 1989. Antrenat şi format în acel mecanism, s-a pliat. Un asemenea personaj, care vine după 35 de ani de tras sfori, a crescut. Au dijmuit tot în democraţie. Au avut la îndemână şi proprietatea de stat care trebuia privatizată. Spunea că dacă îţi duci banii în Cipru eşti fraier. 

Hrebenciuc nu va avea niciodată remuşcări. Începe să facă planuri, să scape cât mai ieftin. Miza este înzecită, pentru că e implicat şi copilul său. Şi iată că Andrei Hrebenciuc este în arest la domiciliu. 


Premierul Victor Ponta a anunţat că vrea pact pentru infrastructură semnat de toate partidele, dar şi pentru Cultură, Sănătate şi Educaţie.


Cât sunt de fezabile şi cum se pot pune în aplicare acordurile semnate de toate partidele? Cum s-a ajuns la „concordia“ care cuprinde România politică? Mai există putere şi opoziţie?

Jurnalistul Grigore Cartianu discută despre înţelegerea care a cuprins politicienii de dreapta şi de stânga la începutul anului.

Intră pe live.adevarul.ro şi comentează "concordia politică" de la Bucureşti.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite